начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Въпрос/Помощ моля!

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос/Помощ моля!

Мнениеот xzavior » 08 Май 2010, 21:21

Здравейте на всички!

Причината,поради която се обръщам към вас се състои в това,че преди месец и няколко дни започнах работа като продавач в магазин.Трудовият договор,който съм сключил е за период от 6 месеца и ако бъде предсрочно прекратен от моя страна трябва да плащам неустойки(размер неупоменат по трудов договор).В момента ситуацията в магазина въобще не е розова,иначе казано оборот почти никакъв.Въз основа на това ако до седмица след упоменатата дата в трудовия договор за изплащане на пълната заплата аз не съм получил пълната сума,то аз мисля да напускам.

Въпросите ми към вас са:

При неизплащане на определената сума на посочената дата имам ли право да напусна предсрочно,без предизвестие и най-важното БЕЗ да плащам неустойки и работодателят ми ще бъде ли задължен да ми до/изплати дължимите суми(базирано на това,че работодателят има неизпълнена клауза от трудовия договор) ?!

Ако предизвикам уволнението си работодателят задължен ли е да ми изплати дължимите суми по трудов договор и договорка ?! (отново БЕЗ да плащам неустойки)

За всеки случай преди да се консултирам с вас се консултирах и с Кодекса на труда,но предпочитам да изслушам и компетентни мнения.

Благодаря ви предварително!
xzavior
Нов потребител

Re: Въпрос/Помощ моля!

Мнениеот Гост. » 08 Май 2010, 21:40

xzavior написа:Здравейте на всички!

Причината,поради която се обръщам към вас се състои в това,че ...........

Благодаря ви предварително!

Здравейте и на вас! :)

Причината да се обърнете към този форум не е изложеното :idea: , а по-скоро е резултат от липса на съответни знания и някаква нашенска пестеливост.
И, да - да не забравя (докато сме на тема " пари") - искате да ви се дадат насоки и съвети как да цакате работодателя. Та, колко е "неустойката" по договора? :lol: :mrgreen:
Погледнете отново ТД и кажете колко е тр. възнаграждение. Такааааааа, сега погледнете в семейните спестявания - ако имате посочената сума в наличност, а явно да ви е излишна- напускайте. К`во се зорите там, и без това няма оборот.

Моля, наистина за нищо- постът ми е спам. И истина!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот xzavior » 08 Май 2010, 21:54

poli,моля наистина да не спамите темата с неадекватни постове.Не зная,а и не желая да зная кой кого би "цакал" според вас,но аз просто желая да ми бъде изплатено дължимото.Ако нещо не сте разбрали от поста ми... моля,прочетете го отново.
xzavior
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 08 Май 2010, 22:01

Много обичам да ми казват, какво да правя. А най обичам глагола " трябва" :lol: :lol:

8) Прочетете ми внимателно поста- все ще намерите истината в него. Изначално тръгнахте неправилно още с първото изречение. След втория пост продължавате отново - все в неправилна посока
:idea:
xzavior написа:аз просто желая да ми бъде изплатено дължимото

xzavior написа:ако до седмица след упоменатата дата в трудовия договор за изплащане на пълната заплата аз не съм получил пълната сума,то аз мисля да напускам

:idea:

Апропо- докажете ми, че сте материално затруднен, така щото да не сте ми колега е видно, а и роднина не сте, и ще ви дам исканата консултация, при това писмено.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот xzavior » 08 Май 2010, 22:29

Поли,дали ще задоволя вашите критерии за материално затруднен - не знам.Но знам,че съм на тази работа,за да мога да финансирам следването си и да не затруднявам материално семейството ми.
В подробности няма да се впускам,относно това защо магазинът е в това състояние,в което е,единствено ще кажа,че не кризата,а липсата на каквато и да е гъвкавост и мисъл при управлението му са го довели до това състояние - мнение,споделяно не само от колегите ми.

Ако ще продължавате с личните нападки,то моля,наистина не хабете явно възвишената си личност да пишете в темата.Благодаря. :)
xzavior
Нов потребител

Назад към Трудово право