начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Неизползван платен годишен отпуск от учител

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Неизползван платен годишен отпуск от учител

Мнениеот eden_hell » 28 Апр 2010, 17:02

Аз съм учител в професионална гимназия/бившите техникуми/.Бях в майчинство 2 поредни пъти.Първото майчинство беше 2 години, а второто 1година/толкова големи детски и майчинство получавах, че се наложи да се върна по-рано на работа/.Имам натрупани към момента около 150 дни платен годишен отпуск.Този отпуск е натрупан, не защото не съм искала да го ползвам, а поради спецификата на работата/в учебно време не се допуска ползване на платен годишен отпуск, дори ако се налага да се отсъства в работен ден се пуска неплатен отпуск!/.Въпросът ми е с тези нови "антикризисни мерки" как ще се процедира с такива изключения като мен? Кога и как ще се ползва този платен отпуск?/законово не е допустимо тези дни да се изплатят без съответния работник да е напуснал работа/.
eden_hell
Нов потребител

Re: Неизползван платен годишен отпуск от учител

Мнениеот xaoc1973 » 28 Апр 2010, 20:48

Никой не знае какво ЩЕ стане!
Почакайте да видим как точно ще се промени КТ и тогава ще може да Ви се отговори.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
xaoc1973
Потребител

Назад към Трудово право