- Дата и час: 25 Ное 2024, 19:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дискриминация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Дискриминация
Моля за помощ относно следния казус: Аз съм лице с увреждане на долните крайници. Работя като държавен служител - главен експерт в престижна институция. Започнала съм след конкурс без всякакви привилегии-наравно със здравте хора. Издигнала съм се пак чрез конкурс след години на работа и специализации. В последните три години имам страхотен проблем с ходенето на работа - няма къде да паркирам, а не мога да се придвижвам с градския транспорт. Подавах неколкократно молби да се реши проблема ми, позовавайки се на Закона за интеграция на хората с увреждания.Работодателя отказва да реши проблема ми, отлагайки го във времето, като по-този начин ме дискриминира. За шефовете, които непрекъснато се увеличават може да се отпускат персонални коли с шофьори и всичко това с държавни пари, а за мен не може да се осигури едно паркомясто. Няколко пъти вече вдигат колата ми с паяк, нищо че имам карта за преференциално паркиране в синя зона, която обаче важи 4 часа, а работния ден е 8.Налага се да ходя час и половина преди работното време за да намеря местенце и да обикалям през деня, за да го сменям. Моля помогнете ми със съвет към коя институция да се обърна за помощ!
- fey_01
- Младши потребител
Re: Дискриминация
Здравей fey_01,
можеш да се обърнеш към Български хелзинкски комитет. За твое улеснение оставям и техните координати: интер. адрес: http://www.bghelsinki.org -оттук можеш да разбереш повече за тяхната дейност, както и да се свържеш с отдела Правна програма.
можеш да се обърнеш към Български хелзинкски комитет. За твое улеснение оставям и техните координати: интер. адрес: http://www.bghelsinki.org -оттук можеш да разбереш повече за тяхната дейност, както и да се свържеш с отдела Правна програма.
- blagi
- Нов потребител
Re: Дискриминация
Благодаря ти!
- fey_01
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|