Здравейте, преди няколко дни ме уволниха по чл.107, т.4 от ЗДСл. Собственик съм на 50% от ООД, не съм Управител и съм подала декларация в НАП, че не упражнявам дейност в дружеството.
Няма конфликт на интереси между работата ми като държ. служител и дейността на ООД-то. А съм уволнена за недеклариране в 7-дневен срок на несъвместимост. Каква е тази несъвместимост, какви са тези чудеса....?
В декларациите, които са ми давани да попълвам никъде нямаше точки за собственост в ООД и всъщност нищо не съм излъгала.
Да търся ли правата си по съдебен ред?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 17:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Държавен служител, собственик в ООД
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Държавен служител, собственик в ООД
Да, търсете правата си по съдебен ред. В разпоредбата на чл.7 ал.2 т.2 ЗДСл изчерпателно са изброени обстоятелствата, които пораждат несъвместимост. Нормата е забранителна и не позволява разширително тълкуване. Успех!
- mpesheva
- Нов потребител
Аз съм придобила дяловете си в ООД-то по време на работата си като Държавен служител и те ме уволняват, защото не съм ги информирала в 7-дневен срок от придобиването на дяловете , пък били разбрали чак сега 14 месеца след придобиването на дяловете. Така и неразбрах с каква декларация е трябвало да ги декларирам.
Ако някой е запознат, нека обясни каква е тази декларация, имам и други познати Държавни служители с дялове в ООД, нека неизгарят като мен.
Ако някой е запознат, нека обясни каква е тази декларация, имам и други познати Държавни служители с дялове в ООД, нека неизгарят като мен.
- ir_nikolova
- Младши потребител
когато настъпи обстоятелство несъвместимо със заемане на държавна служба , съгл. чл.27 от ЗДСл. държавният служител е длъжен да уведоми органа по назначаване за това. т.е. става дума за уведомление. При Вашият случай такъв какъвто го описахте не би следвало да имате задължение за уведомление по смисъла на чл.27 . Ограничено отговорният съдружник не попада в кръга от несъвместими обстоятелства изброени в чл.7 ал.2 т.2. ЗДСл. Смятам, че имате сериозно основание да искате отмяна на заповедта с която Ви е прекратено сл.правоотношение.
- mpesheva
- Нов потребител
Не е изтекъл 14 дневния срок от връчването на Заповедта, така, че имам време. Въпреки, че незная дали срока е от връчването или от датата на издаването на Заповедта, последната е 8 дни по-рано. А уязвима ли съм при факта, че с пълномощно от управителя съм подписала Договор от името на ООД-то с някаква си институция, не тази в която работех.
- ir_nikolova
- Младши потребител
ir_nikolova написа:не съм Управител и съм подала декларация в НАП, че не упражнявам дейност в дружеството.
ir_nikolova написа: А уязвима ли съм при факта, че с пълномощно от управителя съм подписала Договор от името на ООД-то с някаква си институция, не тази в която работех.
1 + 1 = 3 ?
Нали не сте Масларова?
- nikiboy
- Потребител
най-обикновен Държ. служител със заплата 400 лв., опитващ се да работи и нещо друго, за да живее.
- ir_nikolova
- Младши потребител
nikiboy написа:ir_nikolova написа:не съм Управител и съм подала декларация в НАП, че не упражнявам дейност в дружеството.ir_nikolova написа: А уязвима ли съм при факта, че с пълномощно от управителя съм подписала Договор от името на ООД-то с някаква си институция, не тази в която работех.
1 + 1 = 3 ?
Нали не сте Масларова?
А договорът да не би да е подписан с институция, ръководена от Масларова?
- inspectora
- Активен потребител
Не е, за мен е комплимент да ме сравнявате с Масларова. За съжаление, аз съм си ипотекирала наследственото жилище, за да основа някъкъв бизнес, който да помага на доходите ми. И в крайна сметка ме уволниха от работа.
- ir_nikolova
- Младши потребител
Шегуваме се просто ... Положението Ви не е шега за Вас ...
Но най-доброто, което можете да направите в случая /а и най-правилното според мен/, е да се консултирате "тет-а-тет" с адвокат ... евентуално ако има основания може и дело да се заведе ... Запознайте някой адвокат с документите по казуса и така ... тук е несериозно да се коментира каквото и да е ...
Очевидно имате шансове - поне сперед тук сондираните първоначални мнения ...
Но най-доброто, което можете да направите в случая /а и най-правилното според мен/, е да се консултирате "тет-а-тет" с адвокат ... евентуално ако има основания може и дело да се заведе ... Запознайте някой адвокат с документите по казуса и така ... тук е несериозно да се коментира каквото и да е ...
Очевидно имате шансове - поне сперед тук сондираните първоначални мнения ...
- inspectora
- Активен потребител
И аз твърдя, че е най-добре да се посъветвате с адвокат, който ще разгледа лист по лист историята на фирмата и вашето участие в нея....
Горе се пошегувах, че хем сте декларирала, че не упражнявате дейсност във фирмата, а после пишете, че сте подписала Договор с....
Горе се пошегувах, че хем сте декларирала, че не упражнявате дейсност във фирмата, а после пишете, че сте подписала Договор с....
- nikiboy
- Потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|