начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

освобождаване от работа или нова длъжност

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

освобождаване от работа или нова длъжност

Мнениеот csia_70 » 19 Фев 2010, 18:08

Здравейте,
обръщам се с молба за помощ. Във фирмата в която работя, започна освобождаване на служители по инициатива на работодателя срещу обезщетение по чл. 331 от КТот четири брутни заплати.
За съжаление колегите които подписаха заповедите нямат
право на обезщетение от бюрото по труда защото се притесняваха че няма да вземат
обезщетението което е записано в труд. договор.

В трудовите ни договори има изрична клауза че в случай на прекратяване на тр.договор по инициатива на работодателя обезщетението се определя в размер на 4-ри брутни заплати.
Въпроса ми ако бъда освободена на основание чл.328 ал.1 във връзка чл. 326 ал.2 означавали че не ми се полага озбезщетението по договор?
Все пак чл 328 ал.1 и чл. 326 ал .2 са следствие инициатива на работодателя.

Също ако искат да ме преназначат на нова длъжност по чл.119 от КТ визира моето съгласие за промяна на труд.договор. Това означавали че от постоянен труд договор на една длъжност работодателя ще ми промени отново договора със срок на изпитване.
И следствие на това да ме освободи без обезщетение.

благодаря предварително за съвета който ще ми дадете.
csia_70
Нов потребител

Назад към Трудово право