начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

НАПУСКАНЕ НА РАБОТА С ПРЕДИЗВЕСТИЕ-СПЕШНО ПИТАНЕ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НАПУСКАНЕ НА РАБОТА С ПРЕДИЗВЕСТИЕ-СПЕШНО ПИТАНЕ

Мнениеот dine088 » 15 Фев 2010, 18:49

1.В МОМЕНТА СЪМ В ПРЕДИЗВЕСТИЕ (не се бях доуточнил) ВРЪЧЕНО ОТ МОЯ СТРАНАЗА НАПУСКАНЕ (ОСТАВАТ МИ 11 ДНИ ИЛИ ПОНЕ ТАКА МИСЛЯ АЗ) ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА ПОЛЗВАМ НЕПЛАТЕН ОТПУСК ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ??

2.РАБОТНИТЕ СМЕНИ СА 12 ЧАСОВИ ДНЕВНА НОЩНА ДВЕ ПОЧИВКИ НО СЕ ВОДИ КАТО 8ЧАСА СМЯНА ЗАЧИТАТ ЛИ СЕ 2ТА ПОЧИВНИ ДНИ ЗА ПРЕДИЗВЕСТИЕТО (ПРИМЕР: 26 ЯНУАРИ ДО 26ФЕВРУАРИ)??
Последна промяна dine088 на 16 Фев 2010, 21:12, променена общо 2 пъти
dine088
Нов потребител

Re: НАПУСКАНЕ НА РАБОТА С ПРЕДИЗВЕСТИЕ-СПЕШНО ПИТАНЕ

Мнениеот ivankavrakov » 15 Фев 2010, 19:53

Предизвестието се брои в календарни дни. То трябва да е най-малко 30 дни. Може в трудовия договор да се оговаря и по-дълъг период. По време на предизвестието можете да ползвате отпуск, но той не удължава предизвестието.

Ако предисвестието Ви е връчено на 26.01., то изтича на 25.02. = 30 календарни дни. Работодателят може да ви пусне до 24.02. в платен, ако имате неползван, или неплатен отпуск. Отпускът не се влияе от смените. На 25.02. би трябвало да сте на работа за да Ви връчат заповедта за уволнение считано от 26.02.
ivankavrakov
Потребител

Re: НАПУСКАНЕ НА РАБОТА С ПРЕДИЗВЕСТИЕ-СПЕШНО ПИТАНЕ

Мнениеот dine088 » 16 Фев 2010, 20:56

Ок мерси за бързия отговор.Направих друго пуснах си болничен до 22 и съответно паолагащият ми се за т.г. 1ден платен отпуск и си оставих по копие за мен от двете за всеки случай.Имам друг въпрос: Има ли право работодателя да ми удържи заплатата по договора по някъкъв начин,след като вече ми удържа парите които взимаме на ръка (за които не мога и няма какво да направя)?(заплащането ни става с 1 месец назад)
dine088
Нов потребител

Назад към Трудово право