начало

Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му

Срочев трудов договор прекратяване по време на майчиство

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Срочев трудов договор прекратяване по време на майчиство

Мнениеот godaiva » 24 Окт 2009, 08:20

Здравейте,и аз имам нужда от помощ.
В момента съм на срочен договор - 6 месеца срок на изпитание в полза на работодателя,по заместване.
Договорът ми изтича началото на декември.Но аз вече от месец съм в болнични по бременност,декември месец също ще съм в болнични.Итересува ме,имат ли право да ми прекратят договора или са длъжни да го подновят,тъй като дефакто с НЕподновяването ме оставят без майчинство,а аз в напреднала бременност нямам шанс да намеря другаде работа :(
godaiva
Младши потребител

Re: Какво става?

Мнениеот monteskio » 24 Окт 2009, 14:08

Здравейте,

Работодателят Ви може да прекрати договорът със срок за изпитване до изтичане на 6 месечния срок. Когато служителят / както е във вашия случай/ ползва разрешен отпуск, то срокът за изпитване не тече през това време. Независимо от отва обаче, доколкото вие сте сключили договор с клауза за изпитване, не се ползвате от закрилата при уволнение.

Повече информация относно спецификата на договора със срок за изпитване, можете да прочетете на личната ми страница, раздел въпроси - отговори.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Трудово право