начало

Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му Адвокатите, предизвикателството „изкуствен интелект“ и насоките за използването му

Взаимоотношение с бивш работодател

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Взаимоотношение с бивш работодател

Мнениеот tangra16 » 22 Окт 2009, 22:13

През 2008 г напуснах предприятието, в което работех . Бях освободена по взаимно съгласие, след изтичане на едномесечното ми предизвестие. Бившият ми работодател ме уведоми, че има право на обезщетение, което ще търси по съдебен ред. Причината е , че започнах работа в конкурентна фирма, а в едно от допълнителните споразумения на ТД има клауза, според която нямям такова право в продължение на една година от освобождаването ми. Има ли правна стойност такава клауза?
tangra16
Нов потребител

Re: Взаимоотношение с вивш работодател

Мнениеот sarbijanac » 22 Окт 2009, 22:42

tangra16 написа:През 2008 г напуснах предприятието, в което работех . Бях освободена по взаимно съгласие, след изтичане на едномесечното ми предизвестие. Бившият ми работодател ме уведоми, че има право на обезщетение, което ще търси по съдебен ред. Причината е , че започнах работа в конкурентна фирма, а в едно от допълнителните споразумения на ТД има клауза, според която нямям такова право в продължение на една година от освобождаването ми. Има ли правна стойност такава клауза?

Разбира се,че няма никаква стойност,освен за заблуда на бившия ви работодател.
Евентуално,ако т.нар конкурентна фирма причини от нелоялна конкуренция вреди на бившия Ви работодател тогава той би могъл да се опита да насочи някакъв иск срешу Вас ,но и там не би издържал пред съда.
работете си спокойно ,а на бившия Ви шеф предайте много по-по-здрави. :lol:
sarbijanac
Активен потребител

Re: Взаимоотношение с вивш работодател

Мнениеот tangra16 » 22 Окт 2009, 22:45

Благодаря!
tangra16
Нов потребител

Назад към Трудово право