начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

работа от дома

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

работа от дома

Мнениеот dimitar_ » 23 Сеп 2009, 11:59

Здравейте,
опитвам се да намеря нещо по въпроса за работата от къщи. Знам няколко IT фирми в София които разрешават това, някои за 1 други за повече дни месечно. Опитвам се да намеря какви задължения и отговорности поема работодателя ти разрешавайки да работиш от къщи и съответно какви са твоите отговорности правейки това. Как стои въпроса да речем ако си счупиш ръката по време на работа от дома? Това трудова злополука ли е или не?
Досега усилията ми не се увенчаха с успех, изглежда в българското законодателство това въобще не е засегнато. Не съм сигурен и къде точно да чета в Кодекът на Труда не пише нищо конкретно за това.
Моля за съвет и насоки къде да потърся повече, не съм юрист.

Димитър
dimitar_
Нов потребител

Re: работа от дома

Мнениеот dimitar_ » 24 Сеп 2009, 11:04

Никой ли няма какво да добави?
dimitar_
Нов потребител

Назад към Трудово право