начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Конкурентна дейност след подписана декларация

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Конкурентна дейност след подписана декларация

Мнениеот target » 17 Сеп 2009, 22:21

Здравейте бях служител във фирма, в която съм написал и подписал собственоръчно следната декларация:

"Докато трае трудовото ми правоотношение с ......... както и една година след неговото прекратяване няма да осъществявам нито от свое, нито от чуждо име дейност идентична или сходна с дейността осъществявана от посоченото дружество без съгласието на работодателя ми изразено в писмен вид.
При нарушаване на поетото и посочено по-горе от мен задължение, ще заплатя на .......... обезщетение в размер на едногодишното ми брутно трудово възнаграждение, изчислено на базата на последния работен месец."

"Дата и подпис"

Въпроса ми е каква е възможността да имам фирма занимаваща се с конкуретна дейност на тази в съм работил или да работя като служител в такава.

PS: Декларацията не е приет образец и в съдържанието няма нещо от сорта "....Наказателния Кодекс на Република България...." или членове упоменати от някой кодекс. Следствие подсъдим ли съм?
target
Нов потребител

Назад към Трудово право