начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

сключване на срочен ТД

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

сключване на срочен ТД

Мнениеот poli_s » 12 Сеп 2009, 20:50

Здравейте!
Фирмата, ни има сключени договори за охрана на обекти с различен срок -за 1 година, за 3 години, новостроящи се сгради.
По коя алинея и точка от чл.68 на КТ трябва да се сключат ТД с работниците, какъв срок да се пише, за да могат те да бъдат освободени с приключването на обекта. Как да разбирам ал.1 т.1 и т.2 от чл.68. Какво означава "за извършване на дадена работа".Коя работа е "временна".
Моля, за становище и предварително благодаря на всички, които ще вземат отношение по поставеният от мен въпрос.
poli_s
Нов потребител

Re: сключване на срочен ТД

Мнениеот Гост. » 12 Сеп 2009, 20:57

poli_s написа:Здравейте!
Фирмата, ни има сключени договори за охрана на обекти с различен срок -за 1 година, за 3 години, новостроящи се сгради.
По коя алинея и точка от чл.68 на КТ трябва да се сключат ТД с работниците, какъв срок да се пише, за да могат те да бъдат освободени с приключването на обекта. Как да разбирам ал.1 т.1 и т.2 от чл.68. Какво означава "за извършване на дадена работа".Коя работа е "временна".
Моля, за становище и предварително благодаря на всички, които ще вземат отношение по поставеният от мен въпрос.

Аз, ще подмина. Наистина вярвам, че ако фирмата ви има договори с такава продължителност и наличен персонал, следва да си наемете ( дали на щат или на абонаментно обслужване е без значение) колега юрист.
Защото и фирмата ви няма да охранява безвъзмездно, но пък проблемите с персонала могат да ви излязат солени.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот poli_s » 12 Сеп 2009, 22:40

Не бяхте много словоохотливи. Въпросът ми е много ясен- договорите с персонала по чл.68 ал.1 т.1 или т.2 трябва да бъдат сключвани. Мисля, че за наемане на строителни работници въпросът би бил същият.
По-малко време, щеше да ви отнеме да ми отговорите отколкото да ме съветвате.Аз съм просто служител и имам нужда от помощ.
poli_s
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 12 Сеп 2009, 22:46

Като сте "само служител"- защо проявявате този интерес? :roll:
"Само служителят" знае предварително параметрите на предложението за работа- ако го устройва, депозира молба, ведно с изискуемите писмени доказателства и воала- ще сключи договор.

За вас не знам, но за себе си съм сигурна в много неща. И, моля- не ме убеждавайте, че "черното има нюанси".

Благодаря.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот poli_s » 12 Сеп 2009, 23:25

Или аз не съм се изразила добре или вие не ме разбрахте, за което съжалявам.
Благодаря все пак, защото е по-добре от нищо.
Лека нощ.
poli_s
Нов потребител

Назад към Трудово право