начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Ще бъда ли уволнен ........................

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Ще бъда ли уволнен ........................

Мнениеот patricio » 12 Авг 2009, 09:35

Постъпих на работа на място на служител който е напуснала по чл 325-1 от КТ а той е постъпил на мястото на човек който е станал кмет, незнаем как е освободен.... Човекът преди да стане кмет е бил на длъжност във фирмата Счетоводител а след напускането му или освобождаването му длъжността е променена в Касиер-счетоводител. На тази длъжност Касиер-счетоводител съм назначен и аз. Ако кметът не бъде избран отново, пази ли му се мястото? Ако се пази а длъжността е закрита и трансформирана в друга пак ли той трябва да бъде назначен а аз освободен? Ако ме назначат на постоянен трудов договор тогава пак ли ще бъда освободен за да назначат бившия кмет? Надявам се че ще ми отговорите изчерпателно и ще ме посъветвате какво да направя.
patricio
Нов потребител

Re: Ще бъда ли уволнен ........................

Мнениеот rts » 13 Авг 2009, 10:07

Прочетете внимателно договора си, особено началото - вижте на какво основание е сключен. Ако е на осн. чл.67, ал.1 т.1 от КТ, Вие имате договор за неопределено време и няма за какво особено да се притеснявате.
Ако договорът Ви е срочен, обърнете внимание дали не е сключен на осн.чл.68, ал.1 т.3 от КТ - за заместване. Ако договорът Ви е за заместване, при връщане на титуляра, Вашият договор се прекратява.
rts
Активен потребител

Re: Ще бъда ли уволнен ........................

Мнениеот patricio » 14 Авг 2009, 11:07

Благодаря за изчерпателния отговор.
patricio
Нов потребител

Назад към Трудово право