начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

съкращение една година преди пенсия

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съкращение една година преди пенсия

Мнениеот ellipeneva » 30 Юни 2009, 22:43

Здравейте!
Остават ми шест месеца до пенсия имам трудовия стаж нямам годините.Сега предстои съкращение какво е по-изгодно за мен - да се пенсионирам с намален размер на пенсията или да отида една година на борса и след това да се пенсионирам? ако отида на борсата и след това се пенсионам последният ми работодател ще ми изплати ли 6-те брутни заплати като обезщетение по чл.222?
ellipeneva
Нов потребител

Re: съкращение една година преди пенсия

Мнениеот genius75 » 03 Юли 2009, 16:53

Виж сега Ели. Бягай и се пенсионирай. Никаква борса, щото по смисъла на закона Дирекциите "БТ" не са работодатели. И следователно нямаш право на обезщетение при пенсиониране. Освен това за да имаш право на това обезщетие трябва да си в трудови правоотношения, а ти явно няма да бъдеш........
genius75
Потребител

Назад към Трудово право