начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

Обезщетение за времето за водене на трудово дело

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Обезщетение за времето за водене на трудово дело

Мнениеот irka_4 » 13 Юни 2009, 16:10

През м.ІХ 2008г.бях съкратена от работа като учителка.След водене на трудово дело, бях върната на работа с решение на съда през м.VІ 2009г.За периода от ІХ.2008г. до VІ.2009г. съм работила около 3 месеца (Х.2008-ХІІ.2008).Имам ли право на обезщетения, отпуски и др. за този период ІХ.2008г-VІ.2009г., и какви ?
irka_4
Нов потребител

Re: Обезщетение за времето за водене на трудово дело

Мнениеот lawyer_plsabev » 15 Юни 2009, 14:38

Да,със иск по чл.344,ал.1,т.3 във вр. с чл.225,ал.1-При незаконно уволнение работникът или служителят има право на обезщетение от работодателя в размер на брутното му трудово възнаграждение за времето, през което е останал без работа поради това уволнение, но за не повече от 6 месеца.Възстановяването ви на работа със решението на съда разгледал спора,след като то е влязло в сила и вие сте заели длъжността на която сте възстановени можете да претендирате заплащането на по-горната претенция,но само до 6 брутни трудови възнаграждения,като времето през това време ви се зачита за тр. стаж и следващите му се социални придобивки
lawyer_plsabev
Нов потребител

Re: Обезщетение за времето за водене на трудово дело

Мнениеот lawyer_plsabev » 15 Юни 2009, 16:06

съответно от Кодекса на труда,тъй като съм пропуснал да отбележа
lawyer_plsabev
Нов потребител

Назад към Трудово право