начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

малко помощ?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

малко помощ?

Мнениеот go4ko78 » 26 Май 2009, 19:44

здравейте на всички!въпроса ми е следният-работя в една фирма от септември 2008г.договора е от 3 октомври.сега в момента съм пуснат(неофициално)в отпуска,шефа ми взе трудовата книжка още в началото под някакъв тъп предлог.
не ми е дал и договора(все забравя да го донесе)иначе средата на януари подписвахме нещо по договорите(увеличение,нещо такова).сега не мога да си взема книжката и договора(понеже му дължа 16лв.за тел.сметка) :roll:
какво мога да направя,като компенсация.понеже не ме вика на работа ,а официално не съм съкратен или уволнен,дефакто така съм "вътре".
мога ли да го съдя или да взема пари от него за пропуснати ползи.
предварително благодаря!
go4ko78
Нов потребител

Re: малко помощ?

Мнениеот sunrise » 27 Май 2009, 09:45

Какво всъщност искате да постигнете? Да вземете пари или да сте на работа?
Може да проверите дали имате договор в НАП, а освен това да пуснете на човека една нотариална покана да върне книжката Ви.
За какви пропуснати ползи става въпрос? :roll:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот go4ko78 » 31 Май 2009, 23:03

пропуснатите ползи са че не ме вика на работа,а и не ме съкращава.и другият въпрос ми е-имам вече 8 месеца работени(по договор)полагат ли ми се някакви пари от платеният годишен отпуск или да си търся само тр.книжка.на работа няма да ме вземе,беше ми ясно намекнато.благодаря предварително :roll:
go4ko78
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 01 Юни 2009, 16:00

Ами идете на работа , най-добре със свидетел.Ако не Ви допуснат, имате право да претендирате за обезщетение съгасно КТ, а иначе никой работодател не си събира персонала по къщята. След като имате 8 месеца стаж въобще, имате право на отпуск и съответно обезщетение , при прекратяване на трудовото Ви правоотношение.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот go4ko78 » 05 Юни 2009, 11:39

Благодаря за помоща :wink: лек ден :D
go4ko78
Нов потребител

Назад към Трудово право