начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

съединяване на искове?!?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съединяване на искове?!?

Мнениеот milena_miteva » 02 Юни 2009, 11:21

Здравейте колеги,
чудя се тук и се мая как да осъществя една "процесуална икономия" :)
Имам работодател, който е прекратил ТПО на няколко работници. Те обаче са взели аванс, който към датата на прекратяване на ТПО се явява незаработен и е в размер на средно 150-200 лева. Изпратени са уведомителни писма до бившите вече работници и някои добросъвестно са си възстановили аванса. Други обаче - нали кво ги боли вече не са работници, не щат. Не му се иска на работодателя да предявява отделни искове срещу всеки - разноските примерно даже само за адвокат и евентуално счетоводна експертиза превишават два-три пъти размера на аванса. Но на мен пък ми се струва, че няма да мине номера с един процес всички работници да бъдат осъдени....
Моля, изкажете обоснованото си мнение
milena_miteva
Нов потребител

Re: съединяване на искове?!?

Мнениеот sunrise » 02 Юни 2009, 11:26

Ккаво основание за съединяване на исковете виждате в случая?Страните са различни, произтичат от различни правоотношения , всеки може да има различни възражения:например обезщетение за неползан отпуск и други.
sunrise
Активен потребител

Назад към Трудово право