Добър ден! Имам проблем и бих искала помощ от професионалисти. На 10. 04. т.г. сключих граждански договор с един кол-център, чрез който общо взето аз извършвам телефонни обаждания, заплащането е 4.50 на час. Заплатата трябва да се изплати до 20. число на месеца след месеца, когато е извършена услугата. За април не съм получила пари (днес е вече 23.). На по-старите колеги им бавят парите от февруари. Още при постъпването се уговорихме, че аз съм на разположение за 2 месеца. Другата седмица ще прекратявам договора и се събира да получа заплащането за два месеца съответните часове работа. Интересува ме какво точно трябва да подам (уведомление/молба/...). Също така как да процедирам, ако не получа изработените пари.
Благодаря предварително за помощта!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Граждански договор и неизплатена заплата
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Граждански договор и неизплатена заплата
Граждански договор между мен и фирмата, уредено е заплащането да става до 20. число на месеца след месеца, в който е извършена услугата. Условията за напускане са ( в моя случай) по взаимно съгласие след устна договорка.
- velinka
- Нов потребител
граждански договор и заплата въобще не се връзват едно с друго. След като сте на граждански договор не може да се говори за заплата. Това не е договор по КТ. Може да си търсите правата по съд.ред. Но прочетете хубаво в договора какви са последствията и за двете страни при неизпълнение.
- konik
- Младши потребител
В договора не се уреждат отношенията при евентуалните типове прекратяване на договора. Извинявам се за некоректния изказ - не заплата, а изработено и дължимо възнаграждение. След пресмятане на часовете брутната сума при мен специално възлиза на 747 общо за двата месеца.
Под устна договорка имам предвид, че още при сключване на договора и двете страни бяхме наясно, че няма да работя повече от няколко месеца. Две седмици преди подаването на уведомлението се обърнах към ръководството, за да го уведомя предварително, те казаха - ок, разбрали сме се, няма проблем. Тези разговори засягат единствено уреждането на условията и момента на прекратяване на договора, а именно - че е по взаимно съгласие. Оттук и следва да ми се изплати възнаграждението в предвидените в договора срокове. Тъй като обаче дейността на фирмата куца и бавят доста заплатите на по-старите колеги, а с тях - имоята, искам отсега да знам какво мога да предприема, ако до месец, месец и нещо не си получа парите.
Под устна договорка имам предвид, че още при сключване на договора и двете страни бяхме наясно, че няма да работя повече от няколко месеца. Две седмици преди подаването на уведомлението се обърнах към ръководството, за да го уведомя предварително, те казаха - ок, разбрали сме се, няма проблем. Тези разговори засягат единствено уреждането на условията и момента на прекратяване на договора, а именно - че е по взаимно съгласие. Оттук и следва да ми се изплати възнаграждението в предвидените в договора срокове. Тъй като обаче дейността на фирмата куца и бавят доста заплатите на по-старите колеги, а с тях - имоята, искам отсега да знам какво мога да предприема, ако до месец, месец и нещо не си получа парите.
- velinka
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|