Имам следния въпрос:
Оспорвам дисциплинарно уволнение, и в определението на РС се указва, че следва ищеца /т.е. аз/ да докаже оставането си без работа за исковия период.
Мога да представя нотариално заверени
- декларация, че за периода от датата на уволнението до първото заседание на РС /което ще бъде само 7 дни преди навършване на 6 месеца от уволнението/ не съм назначаван по трудов договор, и несъм работил никъде, както и няма да работя до изтичането на 6-те месеца.
- Ксерокопие на трудовата книжка, от което е видно, че след регистрацията в Бюрото по труда не са вписвани други назначения.
Друго дали е необходимо?
Изисках Служебна бележка от Бюрото по труда, и те ми дадоха следната:
Служебна бележка
" На основание чл. 15 ал. 7. от Правилника за прилагане на Закона за насърчаване на заетостта / чл.15.(7) На регистрираните лица се издава служебна бележка за удостоверяване на регистрацията по тяхно искане./
ДБТ р-н....... издава настоящата на ............. ЕГН..............
в уверение на това, че за времето от 01.01.1990 г. до 13.04.2009 същото е регистрирано като търсещо работа лице по постоянен/настоящ адрес..........
в Дирекция "Бюро по труда", както следва:
Период на регистрация:
от 11.12.2008 г.
Настоящата се издава за да послужи на лицето пред СРС.
Изготвил:............. Директор ДБТ.............."
Има ли смисъл от така изготвената Сл.бележка, която е типов модел и изготвилата я служителка ми каза че друг текст нямат.
Друго какво трябва да представя? Това достатъчно ли е? Има ли друго?
Благодаря предварително.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Доказателство за оставане без работа
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Доказателство за оставане без работа
Вие сам/а си подготвяте защитата или имате адвокат?
- punisher
- Потребител
Ползвам консултации, прерових целия форум, такъв въпрос не е разискван.
- boybey
- Младши потребител
Бележката от БТ е достатъчна и необходима, но е добре да си изкараш и бележка от НАП(даже това е по-добрия вариант). Успех!
Не страдам от психично разстройство-наслаждавам му се:)
- sansan
- Младши потребител
sansan
Благодаря!
Благодаря!
- boybey
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|