начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

нов казус

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нов казус

Мнениеот snejanka77 » 08 Апр 2009, 00:26

здравейте. на вас разчитам при решението на следния казус:
Работя по основен трудов договор с работно време 4 часа на ден като секретарка.директорът ми предлага работа като библиотекарка за 2 часа на ден в същото предприятие.
В друго предприятие мога да започна работа за 4 часа на ден като инспектор.
Въпросите ми са следните :
1. Какви договори следва да слюча и на какво основание , за да мога да работя всички тези работи ?
2.Ще наруша ли закона , ако за 1 ден работя по всички правоотношения ?
3. Какви трудови права ще имам по всички тези договори ?
snejanka77
Нов потребител

Re: нов казус

Мнениеот ivan_lawyer » 08 Апр 2009, 06:50

Максималният размер на трудовият ден е 8 часа, но може да се увеличи на 12 часа, ако се влезе в такъв цикъл (ритъм) - почивка между увеличените и следващите работни дни.

Конкретно - трябва да се запише точно в договорите, че има почивка между отделните дни.

Например - в първият договор сте секретарка до 12 часа (от 08-00 часа до 12-00).
Вторият договор е от 12-30 часа (примерно) до 14-30 часа.

Третият договор трябва да е от 15 до 21-00 часа.

В такъв случай трябва да имате поне по норматив минимална почивка - нека си прегледа Вашият шеф Кодекса на труда.

Възможно е да се наблъскат в един часови пояс договорите за секретарка и библиотека, пък така няма грешка.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Трудово право