Здравейте !
Работя в Кремиковци и смея да твърдя , че доста закони не се спазват по
отношение на комбината и хората , които работят в него ! Не съм юрист , но
от обща култура и често ровене в интернет си извадих някои изводи :
1.Нарушен е Кодекса на труда ! Вече 4 месеца не се изплащат заплати !
2.Нарушен е Търговския закон ! Процедурата по несъстоятелност излезе извън
законовите срокове и то доста !
3.Нарушен е Моралния закон ! Министри , Синдик , Ръководство на комбината , Синдикални лидер се покриха като мишки зад удобни фрази от рода : водят се
сложни преговори ! Вместо да се излезе с ясна позиция и решение !
4.Банките ( с малки изключения ) си търсят просрочените заеми и без никакви угризения завеждат дела ! ( само тук май се спазва закона )
Защо Ви занимавам с тези неща ? Искам да си потърся правата , защото съм жестоко потърпевш ! ( не съм само аз , но тук пиша от свое име ) !
Моля за консултация и помощ ! Готов съм да стигна до съда в Страсбург , ако се наложи !
- Дата и час: 29 Ное 2024, 02:13 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Казуса Кремиковци
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Казуса Кремиковци
Благодаря Ви за отговора ! Готов съм да се срещна с подходящ адвокат и да си платя за консултацията ! Само ми посочете човек и ще се свържа с него !
Знам че има синдик и ръководство , но те си въртят техните делаверки и изобщо не им пука за работниците ! Единствено казват , че който иска може да напусне ! Това е ясно , но тогава се губят обещетенията , правото да се регистрираш в бюрото по труда , преференциалните лихви по кредити в някои банки ! Отделно ти спират дори неизплатените заплати от октомври насам !
Цветан Банков е бил синдик на Химко и хора , които са били съкратени при ликвидацията през 1998 г. чак в края на 2008 г. са получили дължимите суми и то не в пари , а някакви парчета отровена земя в района на завода! Така успешно осребрява този синдик ! Нищо чудно през 2019 г. да получа някое парче земя в района на комбината 1 За синдикатите изобщо не искам да си отварям устата , защото ще кажа нещо нецензорно ! Меко казано те са платени подлоги на правителството ! Единия лидер беше дясната ръка на Александър Томов ! Маса апартаменти заграбиха и затова му целуваха подметките !
Знам че има синдик и ръководство , но те си въртят техните делаверки и изобщо не им пука за работниците ! Единствено казват , че който иска може да напусне ! Това е ясно , но тогава се губят обещетенията , правото да се регистрираш в бюрото по труда , преференциалните лихви по кредити в някои банки ! Отделно ти спират дори неизплатените заплати от октомври насам !
Цветан Банков е бил синдик на Химко и хора , които са били съкратени при ликвидацията през 1998 г. чак в края на 2008 г. са получили дължимите суми и то не в пари , а някакви парчета отровена земя в района на завода! Така успешно осребрява този синдик ! Нищо чудно през 2019 г. да получа някое парче земя в района на комбината 1 За синдикатите изобщо не искам да си отварям устата , защото ще кажа нещо нецензорно ! Меко казано те са платени подлоги на правителството ! Единия лидер беше дясната ръка на Александър Томов ! Маса апартаменти заграбиха и затова му целуваха подметките !
- ilv323
- Младши потребител
Интересно, интересно.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
тоя комбинат трябва да се закрие веднага!!!
п.с. нищо лично към работещите в него
п.с. нищо лично към работещите в него
http://www.youtube.com/watch?v=CZo12LIWqYw
-
satir - Активен потребител
"Секирата лежи в корените и вскяко дърво което не дава плод бива отсичано и хвърляно в огъня" Матея 34:11
-
iskrec - Потребител
са Кремиковци
от satir на 11 Мар 2009, 10:32
п.с. нищо лично към работещите в негоhttp://learnfree.eu/what-is-lfu/langswitch_lang/bg
На тебе ако! Ма на мене оти?
solved
satir
Лично съобщениеICQ
п.с. нищо лично към работещите в негоhttp://learnfree.eu/what-is-lfu/langswitch_lang/bg
solved
satir
Лично съобщениеICQ
-
iskrec - Потребител
не знам защо го правиш, чеки да се копнем и я:
Казуса Кремиковци
solved
satir
Лично съобщениеICQ
Казуса Кремиковци
solved
satir
Лично съобщениеICQ
-
iskrec написа:
Тебе трябва да те закрият!
що, да не ти вкарвам комплекси ? нищо лично
п.с. явно яко те нерва щом ми пишеш некви тъпи ПМ-и
какво общо имаш с престъпния свят се питам
-
Абе , Вие тук се оказахте големи надувки ( меко казано ) ! Обяснява ви се , че хората работят 5 ( пет ) месеца без никакви доходи в условията на икономическа криза ( нарастващи цени , лихви по кредити ) ! Знам , че сития не вярва на гладния ! Това го знам ! Аз не съм адвокат , но ако последния постинг е написан от адвокат мога да се гордея , че нямам нищо общо с тази професия ! Не искам да цитирам някои извадки от вашите коментари , защо все си мисля , че това не може да го е написал нормален човек ( дори човек изобщо ) ! Сигурно съм сбъркал форума - явно Лекс е форума на психично болните в България ! Не съм психиатър , но съм добър психолог и знам какво ще полети сега към мен ! Затова бързам да затворя вратата и да взема първото такси ! Беше ми полезно да науча , че безпаричието не е най-голямата беда , виртуалната среща с безмозъчни същества много ме обнадежди за моето бъдеще ! Сбогом.
- ilv323
- Младши потребител
Независимо от мненията за Кремиковци - че замърсява, че пречи на разрастването на града и т.н., има и огромен проблем около решаването на този проблем.
Кремиковци е построен в други времена, не е отчитано, че ще настъпи такава разруха - например, може да сложиш някакъв фактор на стагнация, но такава обща, тотална дестабилизация - говорим за годините примерно 1995-1999.
Оттам идват и проблемите в поддържката и модернизацията на комбината.
Тежката индустрия, както се досещате не е лека задача - тук се противопоставят директно силите на природата и силите на човека, независимо, че човека е част от природата.
Всеки път, когато използвате някакъв предмет от желязо (по-скоро от стомана, защото желязо в чист вид не се използва), се замислете, че този материал - желязото - не е даденост, не е дар от Бога, а е придобит вследствие на сложни процеси и технологии - легиране, доменни пещи, обогатяване, закаляване и т.н.
Причината да ползвате с увереност вилицата си дълги години, се дължи на човешките умения на някой подобен металургичен завод.
Металът, както и "хеви-металът", са изключително полезни - полезни е слаба дума - те са в основата на сегашният ни прогрес - имайки предвид, че почти всичко около нас съдържа метал - включително и главата ми, например.
Несериозно е да се мисли, че Кремиковци е грешка - грешка като мащаби може би, но защо да нямаме един независим от външните цени източник на суровини.
Така си мисля аз.
Кремиковци е построен в други времена, не е отчитано, че ще настъпи такава разруха - например, може да сложиш някакъв фактор на стагнация, но такава обща, тотална дестабилизация - говорим за годините примерно 1995-1999.
Оттам идват и проблемите в поддържката и модернизацията на комбината.
Тежката индустрия, както се досещате не е лека задача - тук се противопоставят директно силите на природата и силите на човека, независимо, че човека е част от природата.
Всеки път, когато използвате някакъв предмет от желязо (по-скоро от стомана, защото желязо в чист вид не се използва), се замислете, че този материал - желязото - не е даденост, не е дар от Бога, а е придобит вследствие на сложни процеси и технологии - легиране, доменни пещи, обогатяване, закаляване и т.н.
Причината да ползвате с увереност вилицата си дълги години, се дължи на човешките умения на някой подобен металургичен завод.
Металът, както и "хеви-металът", са изключително полезни - полезни е слаба дума - те са в основата на сегашният ни прогрес - имайки предвид, че почти всичко около нас съдържа метал - включително и главата ми, например.
Несериозно е да се мисли, че Кремиковци е грешка - грешка като мащаби може би, но защо да нямаме един независим от външните цени източник на суровини.
Така си мисля аз.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ilv323 написа:Абе , Вие тук се оказахте големи надувки ( меко казано ) ! Обяснява ви се , че хората работят 5 ( пет ) месеца без никакви доходи в условията на икономическа криза ( нарастващи цени , лихви по кредити ) ! Знам , че сития не вярва на гладния ! Това го знам ! Аз не съм адвокат , но ако последния постинг е написан от адвокат мога да се гордея , че нямам нищо общо с тази професия ! Не искам да цитирам някои извадки от вашите коментари , защо все си мисля , че това не може да го е написал нормален човек ( дори човек изобщо ) ! Сигурно съм сбъркал форума - явно Лекс е форума на психично болните в България ! Не съм психиатър , но съм добър психолог и знам какво ще полети сега към мен ! Затова бързам да затворя вратата и да взема първото такси ! Беше ми полезно да науча , че безпаричието не е най-голямата беда , виртуалната среща с безмозъчни същества много ме обнадежди за моето бъдеще ! Сбогом.
не, не съм адвокат, икономист съм. човек- също така то и доста нормален. а вие сте в ролята на квачка дето клечи над некви яйца, само, дето яйцата ви са развалени. и защо да плащам аз и цяла българия за безумието ви, да мътите развалени яйца?
преквалифицирайте се! дообразовайте се! сменете работата си! сменете местоживеенето си! направете нещо, ВИЕ направете нещо!!! не чакайте, някой друг да направи нещо за вас!!!
п.с. аз лично съм сменил повече от пет професии и три местожителства! ок?
кой, за какво и кога е виновен е без никакво значение! проблема ви е сега, сега трябва да СИ го рещите ВИЕ. и я се огледайте!!! Кремиковци отдавна е частно предприятие, какво искате от държавата???
Държавата има по-важна задача, да нормализира средата, за да могат нормалните хора да живеят нормално, а не да хаби сили в загубени каузи!!!
-
Тука ще кажа ,че съм съгласна със сатира. Но той не отчита един важен фактор и той е психологически ,тия хора са сраснали с Кремиковци ,те живеят за него , няма да напуснат просто така за да си потърсят работа ,особенно такива с по-голям стаж за тях Кремиковци е живота им. На такива колкото и да им се обяснява ,че нещата клонят към кауза педута няма да разберат .
Няма нужда да сменят местоживеенето си София е близо , друго щеше да бъде ,ако ставаше примерно въпрос за Силистра ,Видин ,Разград .
Инъче производството по несъстоятелност си върви по процедура и на тях би следвало да им е ясно ,че няма да приключи за месец два .
Няма нужда да сменят местоживеенето си София е близо , друго щеше да бъде ,ако ставаше примерно въпрос за Силистра ,Видин ,Разград .
Инъче производството по несъстоятелност си върви по процедура и на тях би следвало да им е ясно ,че няма да приключи за месец два .
- donna
- Старши потребител
А пък от ГЕРБ са хвърлили око освен на Кремиковци и на НДК - бившият Национален дворец на културата - казват, че ако се приватизира - ще спечелим 2-3 милиарда - ще го застроят с хотели, мотели, бинго, казина.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|