начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Нарушаване на трудовия договор?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Нарушаване на трудовия договор?

Мнениеот mikaeles » 02 Фев 2009, 21:48

Извинявам се предварително, но имам следния казус: имам безсрочен трудов договор чл.67, ал.1 т.1 във връзка с чл.70 от 01.06.2008 с 6-месеца срок на изпитание, и работно време 8ч. "Срокът на предизвестието при прекратяване на трудовия договор се определя на 3 месеца." Въпреки 8-часовия работен ден ние работим по 10ч.
На 30.01.2009г. Управителя на фирмата заявява, че от 01.02.2009г всички са безработни, все още не са ни връчили документи. Въпроса ми е трябва ли да имаме 3 месеца предизвестие? Можем ли да заведем граждански иск? Ако донесат документите и там пише, че е по взаимно съгласие да подписва ме ли? Имаме ли някакви шансове. Честно казано, нищо не разбираме. Ако някой все пак реши да даде съвет ще съм искрено благодарна.
mikaeles
Нов потребител

Re: Нарушаване на трудовия договор?

Мнениеот fani_i » 02 Фев 2009, 21:53

Преди да се видят документите, които ще Ви връчи работодателят, е невъзможно да Ви се даде компетентен съвет - при всички случаи не е логично да подписвате молба за прекратяване на правоотношението по взаимно съгласие, ако такова действително липсва от Ваша страна.
Когато работодателят прекратява трудовия договор по своя инициатива, вземете си заповедта, тъй като приемането не означава съгласие със съдържанието, а само удостоверява връчването. След това я представете на адвокат за становище дали да оспорвате и т.н.
fani_i
Потребител

Назад към Трудово право