начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Връщане в майчинство по време на изпитателен срок

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Връщане в майчинство по време на изпитателен срок

Мнениеот smiley123 » 27 Яну 2009, 19:57

Мили хора,
казуса ми е следния.
Постъпих на работа на 16.01. по безсрочен трудов договор с 6-месечен изпитателен срок. Детето ми е на 1година и 5 месеца и все още имам право на майчинство. Въпреки че са минали само 10 дни откакто съм във фирмата се появиха първите конфронтации с ръководството.
Знам, че по принцип работодателят няма право да ми отказва, ако поискам да си възстановя правото на майчинство когато поискам. Така ли е наистина? И как стои въпроса при положение, че съм на изпитателен срок?

Не съм решила дали ми се остава в тази фирма или не. Искам да знам имам ли вратичка? Мога ли да изпреваря работодателя, ако той реши да не ме задържи след изпитателния срок, така че да не остана без осигуровки, ако ме освободи.

Надявам се, че съм била ясна.
Предварително благодаря!
smiley123
Нов потребител

Re: Връщане в майчинство по време на изпитателен срок

Мнениеот sunrise » 28 Яну 2009, 09:12

Може да излезете отново в майчинство, но имайте пред вид ,че така се удължава изпитателния Ви срок. Шестте месеца трябва да са реално отработени.
sunrise
Активен потребител

Re: Връщане в майчинство по време на изпитателен срок

Мнениеот smiley123 » 28 Яну 2009, 10:29

Благодаря много. За изпитателния срок ми е ясно и не ме притеснява. Само исках да знам, че мога да ползвам тази опция, ако се наложи :)
smiley123
Нов потребител

Назад към Трудово право