Здравейте! Имам въпрос, с който искам да се обърна към вас. Преди 20 дни напуснах работа, но бившият ми работодател отказва да ми плати обезщетение за неизползван платен годишен отпуск с думите, че фирмата не осигурявала и не изплащала отпуски. В заповедта ми за освобождаване също нищо не е посочено.
Искам да попитам, по какъв начин мога да си потърся правата, тъй като за 1година и 8месеца съм използвала 4дни?
Благодаря!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 00:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
не изплащане на обезщетение за неизползван отпуск
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: не изплащане на обезщетение за неизползван отпуск
ЗДРАВЕЙТЕ,
НАЙ- ДОБРЕ СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА, И ОБЯСНЕТЕ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО В КОЕТО СЕ НАМИРАТЕ. ИМАТЕ ПЪЛНОТО ПРАВО ДА СЪДИТЕ ВАШИЯ БИВШ РАБОТОДАТЕЛ.
УСПЕХ!
НАЙ- ДОБРЕ СЕ ОБЪРНЕТЕ КЪМ ИНСПЕКЦИЯТА ПО ТРУДА, И ОБЯСНЕТЕ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО В КОЕТО СЕ НАМИРАТЕ. ИМАТЕ ПЪЛНОТО ПРАВО ДА СЪДИТЕ ВАШИЯ БИВШ РАБОТОДАТЕЛ.
УСПЕХ!
-
doxa - Потребител
Аз се обърнах към Инспекцията по труда, те ми казаха, че трябва да отида в адвокатската колегия и от там да се съдим, но по- интересното е че бившият ми работодател е адвокат и част от тази колегия и имам "обещания" от негова страна, че ще съжалявам ако тръгна да го съдя.
- gargasmela
- Нов потребител
Преценката дали да водите дело с бившия си работодател е изцяло Ваша, като за да я дооформите окончателно се консултирайте с колега, специализиращ трудово право. Задължително е да му представите всички документи по трудовото правоотношение - трудов договор, заповед за прекратяване, трудова книжка... Междувременно може да поканите бившия си работодател да Ви изплати търсеното обезщетение по чл.224 КТ, като му предоставите и определен от Вас срок и начин на плащане - напр. чрез посочване на банкова сметка. Поканата също не е зле да оформите заедно с колега.
- fani_i
- Потребител
А имахте ли изобщо трудов договор, защото така , както чета и осигуровки нямате, така че най-малкият Ви проблем е неизплатения отпуск.
- sunrise
- Активен потребител
Имах трудов договор и редовно внасяни осигуровки. Докато работих там всичко беше добре, но след като си подадох молбата за напускане започнаха проблемите.
- gargasmela
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|