начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

изплащане на разлика между болничен и заплата

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

изплащане на разлика между болничен и заплата

Мнениеот darinchenev » 20 Дек 2008, 00:56

Държавен служител съм. Претърпях злополука, която беше определена от НОИ, като трудова. Имам ли право по силата на чл.78 от Закона за държавния служител на допълнитерно заплащане от работодателя до пълния размер на трудовото ми възнаграждение.
darinchenev
Нов потребител

Re: изплащане на разлика между болничен и заплата

Мнениеот darinchenev » 26 Дек 2008, 03:21

Какво стана труден казус нали. Няма съдебна практика и не можем да отговорим нали.
darinchenev
Нов потребител

Мнениеот law_master » 28 Дек 2008, 12:01

Господине, казусът ви ама изобщо не е труден. Насмешката, обаче с която се обръщате
към списващите форума юристи, може да провукира само негативно отношение към Вас.

PS Прочете си пак чл. 78 и помислете какво всъщност може да претендирате, в какъв размер и по какъв ред.
...И те така...
Аватар
law_master
Активен потребител

Мнениеот selini » 08 Яну 2009, 16:59

Право на обезщетение имате ако злополуката е призната за средна телесна повреда.
selini
Нов потребител

Назад към Трудово право