начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Заместник - от кога?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Заместник - от кога?

Мнениеот vodica » 22 Окт 2008, 10:16

Здравейте!
През месец май 2009год. ще ставам майка, но ще ползвам болнични почти през цялата си бременност. От кога може работодателят ми да назначи човек на мое място? Дали може от момента на излизането ми в болничен или чак когато започнат 45-те дни болничен преди термина?
Благодаря!
vodica
Младши потребител

Re: Заместник - от кога?

Мнениеот rts » 22 Окт 2008, 11:59

По всяко време работодателят може да назначи човек по заместване, щом титулярът отсъства - работодателят сам преценява дали може да остане без служител на Вашата позиция, пък било и за 3 дни. Заместващият изпълнява длъжността само до завръщане на титуляра, така, че не виждам по какъв начин заместването може да Ви попречи. Дори да назначи нов служител на новооткрита бройка, който на практика да изпълнява Вашата работа, отново не виждам Вие за какво можете да претендирате.
rts
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 22 Окт 2008, 18:51

:roll: :lol: :lol: Това си бе изненада за мен :shock: , тъкмо се чудех какво ли прави Балуев в раздел трудово, пък то...

п.п. това Е спам, ако модератора прецени, моля, не възразявам да го заличи.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vodica » 23 Окт 2008, 10:21

Благодаря ви за отговора!
Аз за нищо не претендирам, напротив! Работодателят ми е много свестен човек. Работим в колектив, в който е нужна всяка работна ръка. И тъй като ми е съвестно да оставя колежките без моя помощ, ще ми бъде по-спокойно ако зная, че веднага могат да назначат човек на мое място!
Дано да е така! Благодаря! :)
vodica
Младши потребител

Назад към Трудово право