- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неизплатени задължения - работна заплата, работодател от ЕЦ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Неизплатени задължения - работна заплата, работодател от ЕЦ
Как да си търся правата по неизплатена работна заплата, ако работодателят ми е гражданин на ЕЦ, притежател на ЕООД в България?
- deascorp
- Нов потребител
Ако полагате труд в България, правата и задълженията Ви са по българското законодателство - независимо от гражданството на собственика, а още повече че разбирам чу работодател Ви е ЕООД, регистрирано по БЪЛГАРСКИЯ Търговски закон
- chima
- Потребител
Da, blagodaria za otziva. Na men ne mi e qsno, poneje vaprosniqt sobstvenik na EOOD veche nqma nikakvi aktivi v Bulgaria, daljimite ot nego v Bulgaria sumi, iziskuemi li sa v stranata na prebivavaneto my, koqto e ot EC, v smisal avtomatichno prehvarlqt li se iska da stane iziskuem v stranata my na proizhod, ako go osadqt v Bulgaria i mu zaporirat aktivivte, ako nqma takiva dali shte mu zaporirat tezi aktivi, koito ima v sobstvenata si strana, chlenka na EC?
Да, благодаря за отзива. На мен не ми е ясно, понеже въпросният собственик на ЕООД вече няма никакви активи в България, дължимите от него в България суми, изискуеми ли са в страната на пребиваването my, която е от ЕЦ, в смисъл автоматично прехвърлят ли се иска да стане изискуем в страната my на произход, ако го осъдят в България и му запорират актививте, ако няма такива дали ще му запорират тези активи, които има в собствената си страна, членка на ЕЦ?
Мнения не на кирилица не се толерират тук. При липса на кирилица се ползва автоматичен кирилизатор - примерно http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php. Последващо мнение на маймуница ще бъде изтрито без оглед на съдържанието.
mod
Да, благодаря за отзива. На мен не ми е ясно, понеже въпросният собственик на ЕООД вече няма никакви активи в България, дължимите от него в България суми, изискуеми ли са в страната на пребиваването my, която е от ЕЦ, в смисъл автоматично прехвърлят ли се иска да стане изискуем в страната my на произход, ако го осъдят в България и му запорират актививте, ако няма такива дали ще му запорират тези активи, които има в собствената си страна, членка на ЕЦ?
Мнения не на кирилица не се толерират тук. При липса на кирилица се ползва автоматичен кирилизатор - примерно http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php. Последващо мнение на маймуница ще бъде изтрито без оглед на съдържанието.
mod
- deascorp
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|