Здравейте!
Моля за мнения от по вещите от мен в трудовото право.
Според вас в чл.327,ал.1,т.2 от КТ," Работникът може да прекрати тр.си договор ,без предизвестие,ако работод.забави изплащането на трудовото възнаграждение или на обезщетение по този кодекс или по общественото осигуряване", в това споменато обезщетение включват ли се неплатени осигуровки?
Знам,че тр.възнаграждение и осигуровките въврят ръка за ръка,но има много случаи,когато работодателят изплаща навреме тр,възнаграждение,а осигуровките -със закъснение.
Благодаря предварително!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тълкуване на чл.327,ал.1,т.2 от КТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Ivanika написа:Знам,че темата е скучна, но някой няма ли да изрази поне мнение?
- скучна е ... така на "прима-виста" мисля, че не би трябвало да се включват ... мисля, че в 327 става въпрос за обезщетението по КСО в случай на настъпил социален риск, което следва да се "даде" на работника, а не на задължението към държавата за осигуровки ...
Все пак може да се помисли по въпроса дали осигуровката, дължима от работника към държавата (която на практика се "удържа" от работодателя и се плаща на държавата ... сега колко са %-тите в тежест на работника и колко в тежест на работодателя не ми се проверява - мисля, че ги имаше някъде по години ...) не е част от тр. възнаграждение и от там, че като не е преведена навреме на държавата реално се получава забавяне на плащане на тази част от тр. възнаграждение ... от друга страна пък не знам дали нямаше някакъв минимум на заплатата, който ако се плати (респективно останалата част не се плати) май работника нямаше правото по 327 ...
Последна промяна inspectora на 02 Сеп 2008, 16:08, променена общо 1 път
- inspectora
- Активен потребител
не мисля. То си е казано - това са обезщетенията по Общественото осигуряване, а не вноските за осигуряването. Т.е. ако сте станала майка, а не ви изплащат сумата, която ви се дължи за майчинство.
едит: а, инспектор ме е изпреварил.
едит: а, инспектор ме е изпреварил.
http://www.lawsbg.com
-
Trapped - Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|