Здравейте,казвам се Любомир Василев.На 19.04.2006 година паднах от 15 метра височина при работа на МОЛ-София като служител в ф-ма "АСА 2000".От тази трудова злополука останах инвалид с 95 % с чужда помощ.В момента се възтановявам.Ето вече 2 години (ще станат)търся обещетение от фирмата работодател по съдебен ред,но все още нямам заведен иск от моя адвокат.Според него-цитирам"Знаете ги съдилищата в България,може да отхвърлят молбата,затова искам да изчакам".Но аз искам да положиме началото на делото със съдебна молба.Ето защо вече нямам доверие на адвоката си.Търся си друг адвокат,който да ускори и завърши делото по обещетението ми.Не искам да изтече срока на давност,аз едва не си загубих живота и искам от фирмата да си получа обезщетението определено от съда.Инцидента е доказана трудова злополука,нямам осигоровка,застраховка,инструктаж,тр.договор и т.н.Ако бихте могли по-някакъв начин да ме свържете с адвокат който разбира от трудово-правни отношения и е (по-сериозен) ще ви бъда благодарен.Моля ви да ми помогнете и отзовете.Наистина определено имам нужда.Предварително ви благодаря.
Контакти:GSM-0886951402 дом:8245912
- Дата и час: 25 Ное 2024, 05:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля ви за помощ?????????????
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Моля ви за помощ?????????????
vasillev написа:...Ето вече 2 години (ще станат)търся обещетение от фирмата работодател по съдебен ред,но все още нямам заведен иск от моя адвокат.Според него-цитирам"Знаете ги съдилищата в България,може да отхвърлят молбата,затова искам да изчакам".Но аз искам да положиме началото на делото със съдебна молба.Ето защо вече нямам доверие на адвоката си.Търся си друг адвокат,който да ускори и завърши делото по обещетението ми...
Г-н Василев, случилото се с вас е много неприятно и каквото и да се напише, едва ли ще е достатъчно.
Бихте ли обяснили как сте си търсили обезщетение, след като дори не сте и завели иск?!
Все пак, адвокатът, когото сте наели, вероятно е получил хонорар за нещо, което (не)е направил?
- zelen
- Потребител
Re: Моля ви за помощ?????????????
Може да се обърнете към синдикатите ,те също може да ви представляват по делото ,ако е трудово,тоест имате ТД .
Писах ви на лична , но не обърнах внимание ,че сте писали ,че нямате трудов договор. Ако наистина е така ,синдикатите няма да могат ви представляват и обезщетението няма да е по КТ ,а по ЗЗД, а по реда на ЗЗД се дължат държавни такси . Казвате по горе ,че инцидента е трудова злополука ,нямате ли трудов договор ,не може да минете по реда за обезщетение по КТ ...
Разбира се можете да искате да ви освободят от ДТ ,ако миненте по реда на ЗЗД , тъй като в момента предполагам сте на една пенсия.
Писах ви на лична , но не обърнах внимание ,че сте писали ,че нямате трудов договор. Ако наистина е така ,синдикатите няма да могат ви представляват и обезщетението няма да е по КТ ,а по ЗЗД, а по реда на ЗЗД се дължат държавни такси . Казвате по горе ,че инцидента е трудова злополука ,нямате ли трудов договор ,не може да минете по реда за обезщетение по КТ ...
Разбира се можете да искате да ви освободят от ДТ ,ако миненте по реда на ЗЗД , тъй като в момента предполагам сте на една пенсия.
- donna
- Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|