начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Какви права имам или нямам?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какви права имам или нямам?

Мнениеот Zamislena » 25 Мар 2008, 12:27

Здравейте!Работя в държавната администрация,в която в момента има структулни промени.
По този повод вчера ме накараха да подам молба за преместване в същата администрация, но в друга дирекция - ок,за съжаление го направих-нямах друг избор.Това, което ми казаха, е че това ще е за три месеца докато се пенсионира колежката,която навърши 59 г. през януари, т. с да бъде запазена бройката.Попитах каква ще ми е гаранцията, че няма да изпадна по трасето. Единственото,което мога да направя може би е да не подписвам временен трудов договор, но ще мога ли да съдя министерството, ако ме освободят при положение че вече подписах тази молба за преместване.Не е ли тънък ход, въпреки че заемам длъжността вече 6 г. и образователно абсолютно отговарям на нея,освен това имам и още едно -икономичиско образование-отново магистър.Какво да направя, че да мога поне да се защитя,разведена съм осван това и сам гледам детето си.Моля посъветвайте ме?
Zamislena
Младши потребител

Мнениеот Ntriple » 25 Мар 2008, 13:24

Госпожо, на така поставен въпрос и объркана информация няма как да се даде точен отговор....съжалявам, но дори и да иска човек няма как да ви помогне. Все едно да питате във форум за медицина....боли ме под лявата плешка, но и ме сърби под дясната, какво ми е...
Банално е, но....идете при адвокат.
Ntriple
Младши потребител

Мнениеот Zamislena » 25 Мар 2008, 13:57

Бих искала да попитам,вярно ли е това, което ми казаха,че пенсионерите били защитени три години преди пенсия-питам по повод на това,че попитах защо не преназначет колежката, на която и остават три месеца до пенсия, а мен?И каква е гаранцията,че ще се пенсионира след като тя не желае?Благодаря Ви?
Zamislena
Младши потребител

Мнениеот inspectora » 25 Мар 2008, 14:13

Дам... така си е ...

Ntriple написа:Госпожо, на така поставен въпрос и объркана информация няма как да се даде точен отговор....съжалявам, но дори и да иска човек няма как да ви помогне. Все едно да питате във форум за медицина....боли ме под лявата плешка, но и ме сърби под дясната, какво ми е...
Банално е, но....идете при адвокат.
inspectora
Активен потребител

Мнениеот mi_mi » 25 Мар 2008, 16:54

В действащия към момента КТ и ЗДС няма норма ,която да поставя тези , които са пред пенсия в по-благоприятстващо положение спрямо останалите работници и служители. Дори знам за случаи, че е по-лесно и УДОБНО да освободиш тези, на които им предстои пенсиониране.
mi_mi
Младши потребител

Мнениеот Zamislena » 25 Мар 2008, 17:11

Благодаря Ви,това е едно от нещата които ме интересуваше!
Zamislena
Младши потребител

Мнениеот Ntriple » 25 Мар 2008, 17:56

mi_mi написа: Дори знам за случаи, че е по-лесно и УДОБНО да освободиш тези, на които им предстои пенсиониране.

Бихте ли ни осветлили кои са тези случаи? :roll:
Ntriple
Младши потребител

Мнениеот dimist » 28 Мар 2008, 17:28

ИМАТЕ ПРАВО ДА МЪЛЧИТЕ.
ИМАТЕ ПРАВО НА АДВОКАТ. АКО НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИТЕ ЩЕ ВИ БЪДЕ НАЗНАЧЕН СЛУЖЕБНО.
ВСИЧКИ КАЗАНО ОТ ВАС МОЖЕ ДА СЕ ИЗПОЛЗВА В СЪДА!
П.П. - тъй като все пак не сме в Америка, за кой дявол сте се вкопчили в копанята на дължавната администрация? А и в профсъюзите имат юристи, които дават безплатни консултации.
П.П. - поне в София има недостиг на наистина квалифицирани кадри, а като си представя на вашата позиция каква е заплатата..... или както се казваше навремето - "като се знам какъв инженер съм , как да отида на лекар".
dimist
Потребител

Назад към Трудово право