Здравейте!
Въпроса ми е: Ако по време на 30 дневното предизвестие от страна на работника за прекратяване на трудовите правоотношения работника се е разболял и е бил в болничен има ли право работодателя да удължи предизвестието с размера на болничния? Къде има указано в кодекса на труда дали тече или не тече предизвестието по време на болничен (платен или неплатен отпуск)? В стария кодекс на труда има такава точка, а в новия не го намирам...как да го тълкувам? Тече ли предизвестието или не?
Благодаря Ви предварително!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 02:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тече ли 30 дневното предизвестие по време на болничен?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
това вече го видях но въпроса ми е малко по-различен! искам да знам дали работодателят има право да ме задържи с толкова на брой дни колкото ми е болничния тоест да ми излезе с тезата че по-време на болничен не тече предизвестието?!?!?!?!?
- cleona
- Нов потребител
Срокът на предизвестието за прекратяване на трудовото правоотношение започва да тече от деня следващ подаването му. С изтичането на срока се прекратява и трудовото правоотношение без да има нужда от настъпването на допълнителни условия. През време на срока на предизвестието ползването на платен или неплатен отпуск, или отпуск за временна неработоспособност не го прекъсва нито го удължава с периода на ползвания вид отпуск.
Удълването на срока на предизвестието извън 30 дни е допустимо в определени хипотези - отчетническа длъжност и др.
Удълването на срока на предизвестието извън 30 дни е допустимо в определени хипотези - отчетническа длъжност и др.
- ULPIAN
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|