начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

юрисконсулт на граждански договор?

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

юрисконсулт на граждански договор?

Мнениеот bonbon » 20 Фев 2008, 12:12

Здравейте. Зачита ли се за юридически стаж, стажът по граждански договор на юрисконсулт?Благодаря предварително.
bonbon
Младши потребител

Мнениеот Julyan » 20 Фев 2008, 12:33

Не. Стаж по "длъжност или професия" е трудов или служебен такъв. При гражданските договори няма "длъжности" и "професии".
Julyan
Потребител

Мнениеот donna » 20 Фев 2008, 12:38

Julyan написа:Не. Стаж по "длъжност или професия" е трудов или служебен такъв. При гражданските договори няма "длъжности" и "професии".

Ако се не лъжа по някои конкурси ги зачитаха ,представяха осигурителна книжка .
Въпреки ,че и аз съм на горното мнение ,че не следва,но явно не съм права.
donna
Старши потребител

Мнениеот Julyan » 20 Фев 2008, 12:42

Осигурителна книжка има и по нея се зачита осигурителен стаж /примерно при конкурси по ЗСВ/, но за адвокати, когато сключат договор с предприятие за предоставяне на юридически услуги, да речем, но книжката е за самоосигуряващото се лице- адвокат.
До колкото разбирам тук става въпрос не за адвокат, а за юрист "на граждански договор".
Какво ви пречи, bonbon, договорът да е трудов?
Julyan
Потребител

Мнениеот rts » 20 Фев 2008, 15:00

Само адвокат може да сключи "граждански договор за правно обслужване" с Дружество. Юрисконсултите винаги работят на трудов договор.
rts
Активен потребител

Мнениеот bonbon » 20 Фев 2008, 16:38

Благодаря на всички за отговорите!
bonbon
Младши потребител

Мнениеот donna » 20 Фев 2008, 22:46

Julyan написа:Осигурителна книжка има и по нея се зачита осигурителен стаж /примерно при конкурси по ЗСВ/, но за адвокати, когато сключат договор с предприятие за предоставяне на юридически услуги, да речем, но книжката е за самоосигуряващото се лице- адвокат.
До колкото разбирам тук става въпрос не за адвокат, а за юрист "на граждански договор".
Какво ви пречи, bonbon, договорът да е трудов?

По ЗСВ се изисква юридически ,не осигурителен стаж ,за мен това са две съвсем различни неща. Пр. ако не си платя осигуровките няма да тече осигурителен ,но 100% ще имам юридически.
С тия осигурителни книжки и внесени осигуровки ,много хора не се явяват ,ако не са ги внесли ,а по моему не е правилно.
donna
Старши потребител

Назад към Трудово право