Здравейте,
Интересува ме дали за времето, през което съм бил в болнични ми се полага платен годишен отпуск.
Пример:
Ако 6 месеца съм бил в болнични и останалите 6 месеца от годината съм работил без прекъсване как ще се изчисли платеният отпуск за цялата година, който ми се полага?
1. ще бъде 20 работни дни - 0 за болничните и 20 за отработените дни
2. ще бъде 20 работни дни - 10 за болничните и 10 за отработените дни
3. ще бъде 10 работни дни - 0 за болничните и 10 за отработените дни
Благодаря на всички за отделеното време и за предоставената информация!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 20:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Полага ли се отпуск за времето, прекарано в болнични
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Виж за справка чл.224 ал.1 от КТ. По тълкувателен път се извежда, че за времето което се признава за трудов стаж се начислява обезщетение, т.е. следва времето, което се ползва отпуск за временна неработоспособност да се зачита за трудов стаж.
- genius75
- Потребител
1 или 2 - както искате. но платен годишем отпуск се полага за времето на болничните (както и за времето на отпуска по майчинство).
-
tati_go - Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|