Колеги, от 22 януари има изменение в Наредба №5 за съдържанието на уведомлението. Премахнат е код 7, касаещ основание на трудовия договор по чл.70 от КТ. Според мен това означава, че за договори, сключени само на основание чл.70 (със срок на изпитване), уведомление в НАП не следва да се подава. Това би следвало да стане тогава, когато договора със срок на изпитване се промени в трудов договор - срочен или безсрочен. Прав ли съм или греша?
Благодаря Ви придварително за мненията!
- Дата и час: 01 Дек 2024, 09:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
УВЕДОМЛЕНИЕ ПО ЧЛ.62 АЛ.4 ОТ КТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Може би пропуснах да кажа, че в договора със срок на изпитване е указан някакъв срок - примерно 30 дни от датата на сключване. При положение, че след изтичане на тези 30 дни договорът стане срочен или безсрочен, пускаме уведомлението и отбелязваме код 02 или 01 в т.8 - Основание на договора. Но след промяната в Наредба №5 вече липсва код 07, който се отнасяше за договорите със срок на изпитване. И моето мнение е, че при сключване на договор по реда на чл.70, не следва да се пуска уведомление по чл.62 ал.4 от КТ. Просто си съществува тредов договор, за който не се изисква уведомление. Греша ли или съм на прав път?
- velev
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|