начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

нужна ми е малко помощ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нужна ми е малко помощ

Мнениеот den_zuk » 19 Яну 2008, 05:02

здравейте,
имам въпрос който не мога да разреша сам.
работя в фирма като редови служител.работодателя ни скоро ни накара да подпишем декларации за оставане на работа ( с условие за тримесечно предизвестие) , в противен случай подлежахме на освобождаване.так или иначе подписах.
сега обаче имам идея да напускам, но три месеца едва ли ще ме чака който и да било друг при който бих започнал.
как мога да постъпя за да си защитя най-добре своите интереси.
договора ми е безсрочен, а в въпросната декларация не видях да има някакви наказателни последици( в смисъл на вид условие), или някакъв ангажимент на самия работодател( от гледна точка на възнаграждение или нещо от сорта).
не съм ползвал годишен отпуск така че имам около 20-ина дни.въртеше ми се нещо за временна нетрудоспособност но не съм наясно ще мине ли.
ако някой има идея бих я приел с удоволствие.
мерси.
den_zuk
Младши потребител

Мнениеот punisher » 19 Яну 2008, 12:38

Пускате си предизвестието и му плащате обезщетение за неспазване от ваша страна на срока на предизвестието.
punisher
Потребител

Назад към Трудово право