начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Съвет за трудов договор със състезател по сноуборд

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съвет за трудов договор със състезател по сноуборд

Мнениеот jpavlova » 29 Окт 2007, 19:57

Състезавам се в дисциплина сноуборд от името на спортен клуб "Онборд" и съм студентка по медицина. През юни бях картотекирана за следващия състезатерен сезон към гореспоменатия клуб. През септември поисках да напусна клуба, за да се прехварля в друг, но ми беше отказано с мотив че съм водещ състезател и е инвестирано в мен (но непояснено какво). По съвет на служители от Българска Федерация Ски подадох молба да ми бъде предложен професионален трудов договор, на основание Чл. 5 (1) и Чл. 6 (1) от правилника за състезателни и трасферни права на БФСки. От страна на ръководството на клуба ми беше поискана справка за семестриалната ми заетост като студентка, за да ми бъде изготвена индивидуална план-програма (ежедневни двуразови тренировки и график за участия в новия състезателен сезон).

Какви рискове крие подписването на евентуален трудов договор?

Каква е допустимата заетост, която може да се изисква от мене от клуба?

Има ли някакъв начин да се освободя безболезнено от този спортен клуб?

Моля за вашето компетентно мнение!
jpavlova
Нов потребител

Мнениеот nat » 30 Окт 2007, 15:25

вж. Закон за физическото възпитание и спорта, глава Vа "Спорт за високи постижения" и Наредба №3/1999 г. за статута на лицата, участващи в тренировъчна и спортно-състезателна дейност и трансфер на състезателни права, раздел ІІІ "Статут на състезателите - професионалисти". съгласно тези два нормативни акта състезателите професионалисти могат да извършват тренировъчна и спортно-състезателна дейност по "трудов договор или договор с нотариална заверка на подписите". в случаите, когато се сключи трудов договор професионална състезателна дейност освен уредбата по посочените актове ще намери приложение и целия КТ заедно с всички актове по неговото прилагане. В този случай спортистът е просто работник - страна по трудово правоотношение и има всички права и задължения по КТ.
nat
Потребител

Назад към Трудово право