Здравейте,
Току що се регистрирах затова моля да ме извинете, ако въпроса вече е задаван.
Работя по безсрочен трудов договор, но смятам да сменя работата си.
В договора е записано, че срока за предупреждение е един месец, но се опасявам, че работодателят може да се опита да ми попречи.
Бихте ли ми дали съвет какво да правя, ако молбата ми за напускане не бъде приета например? Ние сме малка фирма, така че когато я връчвам, ще я дам директно на шефа, няма да минава през счетоводител или деловодител за входящи номера.
Предварително благодаря.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 18:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Предупреждение за напукскане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Направете си копие от молбата и помолете шефа си при приемането да Ви се разпише на копието за получил, като постави и дата.
Ако се страхувате, че ще Ви откаже да я приеме и да Ви се разпише, изпратете молбата с писмо с обратна разписка, при което си оставете копие. На разписката запишете, че това е предизвестие за напускане.
Ако се страхувате, че ще Ви откаже да я приеме и да Ви се разпише, изпратете молбата с писмо с обратна разписка, при което си оставете копие. На разписката запишете, че това е предизвестие за напускане.
- rts
- Активен потребител
Благодаря за отговорите,
обаче това с разпизската няма да мине, особено ако пише какво е писмото. Ставала съм свидетел как шефа ми отказва да получи такива писма...
обаче това с разпизската няма да мине, особено ако пише какво е писмото. Ставала съм свидетел как шефа ми отказва да получи такива писма...
- Mary_magdalen
- Нов потребител
Mary_magdalen написа:Благодаря за отговорите,
В случаи, при които "шефът" не желае да приеме заявление /никога не го наричам молба/ за напускане процедираме така:
-ходи се с двама свидетели и се иска завеждане на заявлението във входящия дневник с кореспонденцията на фирмата, като се носят два екземпляра, от които единият си остава за заявителя с поставен вх. №;
-ако по някаква причина това не може да се използва сме ползвали телеграма със заверено съдържание /два екземпляра/ с известие за доставка /имам и дело, при което установихме, че е подадено заявление, датата на подаването и получаването му и неговото съдържание по този, именно, начин/;
-в краен случай- с нотариална покана.
- Julyan
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|