начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Майчинство - разяснение

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Майчинство - разяснение

Мнениеот tedi_77 » 11 Окт 2007, 10:22

Здравейте!Тъй като не съм юрист ровенето в различните кодекси,закони и нердби относно майчинството направо ме обърка тотално!Ще съм много благодарна ако някой запознат с материята ме ориентира относно това колко време имам право на обезщетение за майчинство и отглеждане на малко дете,кога и къде се подават различните документи?Аз работя на трудов договор и съм осигурявана на 300 лв.
Предварително благодаря на отзовалите се!
tedi_77
Нов потребител

Мнениеот m.s.g. » 11 Окт 2007, 12:11

1. Обезщетение за бременност и раждане - в размер на 315 дни. апочва с болничен лист 45 дни преди термина за раждане.
2. Обезщетение за отглеждане на дете до 2 години.
m.s.g.
Младши потребител

Мнениеот BOJKOVA » 11 Окт 2007, 12:51

Ще ви го обясня ,полагат ви се 315дни отпуск за бременност и раждане ,като 45 от тях трябва да ползвате непосредствено преди раждането.Но ако родите по-рано може да ги използвате и след това.Когато свърши отпуска ви за бременност и раждане ,имате право на отпуск за отглеждане на дете до 2г. като това време ви се зачита за трудов стаж и получавате парично обещетение .Тъй като работите на трудов договор не трябва да имате притеснения ,не трябва да подавате никакви документи.Можете да си вземете болничен лист от гинеколога при който сте на консултации ,който ще бъде продължаван до изтичането на въпросните 315дни само долу горе изчислете нещата. :lol:
BOJKOVA
Младши потребител

Назад към Трудово право