Здравейте,
Работих като помощник директор в училище. Директорът често отсъстваше по различни причини и в началото на учебната година издаде заповед да го замествам през цялата година, когато се налага. За този период се събират 30 учебни дни през които съм изпълнявала както длъжността директор, така и моята длъжност същевременно. За посоченото време не ми е предлагано допълнително споразумение и съм вземала заплата на помощник директор, макар че съм изпълнявала и двете длъжности едновременно.
Длъжен ли е директорът да издава заповед за заместване за всеки конкретен случай?
Длъжен ли е да сключи с мен допълнително споразумение и да ми изплати възнаграждение по заместването, както и за изпълнение на задължения по моята длъжност?
Мога ли да предевя претенции чрез Инспекция по труда, като имате предвид, че скоро прекратих трудови правоотношения с този работодател?
Благодаря ви предварително.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 15:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
трудово възнаграждение при вътрешно заместване
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Тъй като скоро ми се наложи да "разглеждам по-отблизо" този проблем, мога да Ви кажа само едно: не се ползва от правата на замествания работник или служител, който по длъжност е заместник на отсъстващия. Пише го в чл. 259, ал. 2 КТ.
- fester1
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|