Казуса е малко странен и се надявам че ще бъде интересен.
Работодател решава да подпише допълнително споразумение към основния трудов договор със свой работник където се задължава работодателя да изплати 12 заплати на работника при прекратяване на трудовия договор. Допълнителното споразумение е изготвено и е подписано от работника и работодателя, но остава при работодателя, тъй като той не е бил сигурен дали със сигурност ще може да изплати такова обещетение. Допълнителното споразумение не е заведено в личен състав, няма изходящ номер, няма печат на дружеството и не е заведено в трудовото досие на служителя. Един единствен екземпляр остава при работодателя. Незнайно по какъв начин работника успява да се направи копие на това допълнително споразумение и след прекратяване на трудовото му правоотношение има претенции за изплащане на това обещетение. Работодателят обаче твърди че то е недействително тъй като той го е подписал но след това е размислил и е скъсал изготвения оригинал, а в служителя е останало само копие и то без печат и без изх.номер.
Какво ще кажете, може ли служителя да има някакви претенции за изплащане на това обещетение.
Аз си мисля в случая че най-малкото в случая с това споразумение нищо не може да се направи тъй като е копие и няма необходимите реквизити. И още повече не е заведено никъде в книгите на дружеството като официален документ.
- Дата и час: 28 Ное 2024, 15:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Допълнително споразумение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Казус няма. Отговора е повече от ясен. Само не знам откъде ги е измъдрил тия 12 заплати, имам предвид като основание...
- fester1
- Потребител
няма основание и аз не знам защо точно 12, може би защото в дружеството заплатети не са чак толкова високи , а може и да е бил в добро настроение. Все пак в кодекса на труда ако не се лъжа че имаше обещетение около 4 заплати или нещо подобно. Но защо точно 12 и аз не мога да си отговоря на въпроса.
- mimi_77
- Младши потребител
добре като толкова много държите ще ви кажа какъв е отговора на ваш колега - адвокат - "няма проблеми, ще ги съдим и ще спечелим цялото обещетение от 12 заплати" . Извинявайте ама аз може да не съм юрист , но с копие на документ някой да ми твърди че ще спечели дело в съда ми се вижда доста несериозно. А за този адвокат казват че е от добрите в трудовото право. добре как да прецени човек при кой точно адвокат да отиде без да се притеснява че парите му няма да отидат на вятъра. Слава богу че не съм на мястото нито на работника нито на работодателя. Просто работя на такова място че се наслушвам на какви ли не житейски истории и ми става интересно, как се постъпва в такива ситуации. Не се безпокойте няма да ви вземат хляба така лесно. Но покрай сухото гори и мокрото нали????
- mimi_77
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|