начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

и аз моля за помощ

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

и аз моля за помощ

Мнениеот morski_briz » 07 Сеп 2007, 11:58

Как да разбера дали имам право на допълнителен отпуск? Работя на постоянен трудов договор, по който си ползвамполагаемия отпуск. От няколко години работя и по чл.110 от КТ- допълнителен труд при същия работодател. По този трудов договор обаче освен заплащане на труда не получавам нищо друго. Въпросът ми е имам ли право на допълнителен отпуск по този член от КТ. Моля ако някой знае нека ми пише :roll:
morski_briz
Нов потребител

Мнениеот Geradim » 09 Сеп 2007, 12:06

Чл.110 КТ гласи, че "Работникът или служителят може да сключи трудов договор с работодателя, при когото работи, за извършване на работа, която не е в кръга на неговите трудови задължения, извън установеното за него работно време.", т.е. трябва да изпълнявате трудовата си функция по допълнителното си правоотношение извън работното време, установено по основния Ви трудов договор, и следователно при условията за непълно работно време. В този смисъл имате право на платен годишен отпуск в размер, изчислен пропорционално на времето, което Ви се признава като трудов стаж по това доп. правоотношение (аргумент - чл.23, ал.2 от Наредбата за работното време, почивките и отпуските). А за трудов стаж ще Ви се признае времето, през което сте работили по чл.110 КТ повече от 40 часа месечно (аргумент чл.114 КТ).
Geradim
Младши потребител

Назад към Трудово право