Zdraveite,
Mola Vi da mi raziasnite ne6to. Az sum nazna4ena na sro4en trudov dogovor po zamestvane, koito oba4e ima tri meseca predizvestie za napuskane. Sega spe4elix edin konkurs ja post v durjavnata administracia kato durjaven slujitel. Vuprosut mi e: Ima li niakakvi obstoiatelstva, pri koito tozi chlen 327 t.9 ne vaji i moga li da dam preduprejdenie ja napuskane 1 mesec po-rano v pismen vid, no pojovavaiki se na tozi 4len, tui kato v Kodeksa pi6e, 4e subitieto nastupva ot momenta na podavane na uvedomlenieto za napuskane, koeto ozna4ava ot petuk za ponedelnik? Triabva li da predostaviam niakakvi dokazatelstva za tova, 4e 6te buda nazna4ena kato durjaven slujitel pri podavane na uvedomlenieto i moje li razpisano razre6enie za otpuska da bude otmeneno ot rabotodatelia ednostranno?
Blagodaria Vi predvaritelno,
Emanuelle
- Дата и час: 24 Ное 2024, 20:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Napuskane bez predizvestie po chlen 327 t. 9
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Emanuelle, като за начало ти препоръчвам да не пишеш на латинеца във форума.
По въпроса, явно си прочела чл.327 от КТ.
Чл. 327. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:
9. (нова - ДВ, бр. 67 от 1999 г., в сила от 27.08.1999 г.) постъпва на държавна служба.
Така, че щом си спечелила място в държавната администрация=държавна служба няма нужда от предизвестие. Не разбирам защо търсиш друго основание, като чл.327, 9 ти върши идеална работа!
Успех!
По въпроса, явно си прочела чл.327 от КТ.
Чл. 327. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работникът или служителят може да прекрати трудовия договор писмено, без предизвестие, когато:
9. (нова - ДВ, бр. 67 от 1999 г., в сила от 27.08.1999 г.) постъпва на държавна служба.
Така, че щом си спечелила място в държавната администрация=държавна служба няма нужда от предизвестие. Не разбирам защо търсиш друго основание, като чл.327, 9 ти върши идеална работа!
Успех!
- lateva
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|