начало

Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не Равносметката по „Осемте джуджета“: Трима наказани магистрати, четирима – не

как да докажа?!

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да докажа?!

Мнениеот jakimova » 30 Май 2007, 16:22

Съдът ме възстанови на работа,която заех в срок.В смисъл подадох молба за постъпване на 18.05.2007г. и се явих на посочената дата на работа.Целият ден бях на работното си място,макар да не ми беше осигурена работа.Възниква въпроса как да докажа,че съм била допусната на работа и съм постъпила в срок и може ли работодателя да оспори завръщането ми,защото се опасявам,че има такова намерение?
jakimova
Нов потребител

Мнениеот bitkataorela » 30 Май 2007, 17:59

хвани си колеги които да докажат че си била там :wink:
ИзображениеИзображениеИзображение
bitkataorela
Младши потребител

Мнениеот jakimova » 30 Май 2007, 21:00

Не мога да си хвана колеги да докажат,защото се касае за ЕООД с малък брой служители,който се страхуват за местата си.
По-скоро трябва ли да ми бъде издаден някакъв документ,че съм била на работа въпросния ден?Трудовата ми книжка е още при тях и не е оформена т.е.не е вписано възстановяването-НЕИЗВЕСТНО защо.
jakimova
Нов потребител

Мнениеот pitasht » 31 Май 2007, 09:45

на този етап няма нужда нищо да доказваш, ако фирмата откаже да те назначи отново / в смисъл да оформи трудовата книжка/ сигнализирай първо Инспекция по труда, а после ако трябва и съда. Може все пак да отидеш до НАП да видиш дали са подадени някакви документи на твое име, за да си спокойна, че трудовият договор е подновен.
pitasht
Активен потребител

Мнениеот jakimova » 31 Май 2007, 13:04

Надявам се така да стане.Не че имам нещо против Инспекцията по труда,но за мен това е краен вариант.
jakimova
Нов потребител

Назад към Трудово право