начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Как да откажа вече приета работа

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да откажа вече приета работа

Мнениеот rungel » 20 Фев 2007, 19:18

Постнах темата във форум Юристи, но мисля, че е добре да я пусна и тук. Казусът е следният: бях одобрен в една, компания, където кандидатствах и скоро ми предстои да започна работа там. Тъй като се налагаше да ме изчакат 1 месец, изискаха от мен да подпиша заявление, че се ангажирам да започна работа на определена дата. Заявлението написах като свободен текст, не съм посочвал лични данни. Междувременно обаче получих по-изгодно предложение от друго място и ми се иска да приема него. Фактът, че съм подписал собственоръчно подобно заявление и не съм го спазил може ли да послужи да бъда подведен под съдебна отговорност?
rungel
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 20 Фев 2007, 22:52

Здравейте,

В зависимост от вида на работата, която ще извършвате се определя и вашата отговорност. Ако се отнася до трудов договор - няма да понесете санкции. В случай, че се касае за гражданско-правни отношения, тогава можете да носите гражданска отговорност за недобросъвестнот при договарянето.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Трудово право