начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

Как???

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как???

Мнениеот harmaiani » 10 Фев 2007, 19:28

Кажете ми, моля Ви как да прецакам работодателя си, който възнамерява да ми възложи допълнителни задължения, а да не ми плаща допълнително? По- специално интересува ме трябва ли това едностранно изменение на характера на работа, което ще ми даде основанието по чл.327, т.3 от КТ, да бъде в писмена форма и каква? Предлагаха ми нова длъжностна характеристика, която не беше подписана от работодателя ми и аз не я подписах. Какво да направя, за да изчезна завинаги от този подлец?
harmaiani
Потребител

Мнениеот BOYKOV » 10 Фев 2007, 21:02

Елементарно.Ставаш работодател докато си все още и работник.Назначаваш си работници,поставяш същите условия,т.е.ставаш подлец.След това чакаш да те прецака някой от твоите работници и ако се почустваш зле,минаваш метър при работодателя си,защото не е хубаво да се правят лоши неща,а ако се почустваш добре,то вероятно си мазохист.Със сигурност обаче ти не ставаш за нищо след като имаш желание да прецакаш работодателя си,за когото ние нищо не знаем,а не да се споразумееш с него като страна по договора или да го прекратиш по начин,който си избереш от КТ.Ако не ми върваш,питай Лютия.Той задължително ще те прати при адвокат
BOYKOV
Нов потребител

Мнениеот harmaiani » 10 Фев 2007, 21:57

Благодаря за "компетентния съвет". Само че ми писна да съм прецакана страна, т.е. да върша допълнителна работа, която не ми се плаща. Надявам се, не сте юрист, все пак. Тогава може би щяхте да ме разберете.
harmaiani
Потребител

Re: Как???

Мнениеот sarbijanac » 10 Фев 2007, 23:18

harmaiani написа:Кажете ми, моля Ви как да прецакам работодателя си, който възнамерява да ми възложи допълнителни задължения, а да не ми плаща допълнително? По- специално интересува ме трябва ли това едностранно изменение на характера на работа, което ще ми даде основанието по чл.327, т.3 от КТ, да бъде в писмена форма и каква? Предлагаха ми нова длъжностна характеристика, която не беше подписана от работодателя ми и аз не я подписах. Какво да направя, за да изчезна завинаги от този подлец?

Прецакването,което имате в предвид се регламентира в КТ.вашия работодател по производствена необходимост може да Ви възложи да изпълнявате друга длъжност за срок от 45 календарни дни по чл.120 от КТ.При това положение,ако за длъжността която изпълнявате се полага по-голямо възнаграждение то Ви е дължимо.
Работодателят има компетентност да изменя щатното си разписание,както и конкретните задължения за дадена длъжност.Така,че ако го е направил по установения в КТ ред не Ви остава голям избор-или приемате и изпълнявате,или просто се разделяте с него.....
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот tatkobarba » 11 Фев 2007, 09:47

"Така,че ако го е направил по установения в КТ ред не Ви остава голям избор-или приемате и изпълнявате,или просто се разделяте с него"...........................крайно, мноооооого крайно :D

Аз бих предложил по-друго решение: сега приемате, после изчаквате, и когато му дойде времето - вие поставяте условията, в рамките на разумното, естествено :)
tatkobarba
Потребител

Назад към Трудово право