начало

ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС ВКС потвърди отказа хора от „Ново начало“ да влязат като помагачи по делото за вписване на изключването им от ДПС

трудово-правен въпрос

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

трудово-правен въпрос

Мнениеот vanche_i » 01 Фев 2007, 10:12

Здравейте!
Имам проблем в работата си и се надявам някой от Вас да ми помогне.
Въпросът ми е: работя на непълен работен ден-4 часа дневно и според служителката в отдел "Човешки ресурси" годишният ми платен отпуск е не 20 дни, а 10 дни,защото съм на непълен щат.
Сигурна съм,че повечето от Вас са много по-компетентни от въпросната г-ца и затова Ви моля за отговор дали наистина имам право само на 10 дни платен годишен отпуск. Предварително Ви благодаря!
vanche_i
Младши потребител

Мнениеот pepka_m » 01 Фев 2007, 13:43

Здравейте, надявам се да Ви бъда полезна с опита си в тази насока. Без значение дали сте на 8-часов, 6-часов или 4-часов работен ден, на Вас ви се полагат за цяла година 20 работни дни платен годишен отпуск. Няма връзка по-ниската часова ставка с намаляването на броя дни отпуск, защото един Ваш работен ден от 4 часа си е един почивен от ПГО, който пак ви се води 4 часа. Никъде няма в законодателството указано, че ден от ПГО е единствено 8-часов. Следователно кажете на госпожицата да си прочете КТ по-внимателно и преди да прави опити да го пренаписва, да се консултира и пита по съответния въпрос. Надявам се да съм Ви била полезна. Успех!
pepka_m
Младши потребител

Мнениеот vanche_i » 01 Фев 2007, 16:09

Здравейте, pepka_m !
Много Ви благодаря, че отделихте от времето си,за да ми отговорите!
Сега вече знам къде да поставя г-цата :D
Още веднъж - БЛАГОДАРЯ!!!
vanche_i
Младши потребител

Назад към Трудово право