Здравейте!
Имам проблем в работата си и се надявам някой от Вас да ми помогне.
Въпросът ми е: работя на непълен работен ден-4 часа дневно и според служителката в отдел "Човешки ресурси" годишният ми платен отпуск е не 20 дни, а 10 дни,защото съм на непълен щат.
Сигурна съм,че повечето от Вас са много по-компетентни от въпросната г-ца и затова Ви моля за отговор дали наистина имам право само на 10 дни платен годишен отпуск. Предварително Ви благодаря!
- Дата и час: 28 Ное 2024, 12:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
трудово-правен въпрос
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте, надявам се да Ви бъда полезна с опита си в тази насока. Без значение дали сте на 8-часов, 6-часов или 4-часов работен ден, на Вас ви се полагат за цяла година 20 работни дни платен годишен отпуск. Няма връзка по-ниската часова ставка с намаляването на броя дни отпуск, защото един Ваш работен ден от 4 часа си е един почивен от ПГО, който пак ви се води 4 часа. Никъде няма в законодателството указано, че ден от ПГО е единствено 8-часов. Следователно кажете на госпожицата да си прочете КТ по-внимателно и преди да прави опити да го пренаписва, да се консултира и пита по съответния въпрос. Надявам се да съм Ви била полезна. Успех!
- pepka_m
- Младши потребител
Здравейте, pepka_m !
Много Ви благодаря, че отделихте от времето си,за да ми отговорите!
Сега вече знам къде да поставя г-цата
Още веднъж - БЛАГОДАРЯ!!!
Много Ви благодаря, че отделихте от времето си,за да ми отговорите!
Сега вече знам къде да поставя г-цата
Още веднъж - БЛАГОДАРЯ!!!
- vanche_i
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|