- Дата и час: 28 Ное 2024, 09:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
правомерно ли е или не?/трудовоправен казус/
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
правомерно ли е или не?/трудовоправен казус/
Ще изложа накратко моят казус.Назначена съм във фирма на постоянен тр.договор с длъжност-оператор на компютър.След близо 1г и 8 месеца се върнах от отпуск за отглеждане на дете до 2 г. и ме накараха да подпиша нова дл.х-ка ,но за счетоводител.Ден след това ми пуснаха едномесечно предизвестие за прекратяване на тр.договор на основание ,че не отговарям на новата дл.х-ка.Считам,че това е едностранно изменение на тр.договор,тъй като съм назначена на дл.оператор по тр.договор.Искам правен съвет възможно ли е да ги съдя след изтичане на предизвестието и какви са шансовете ми?
- lori_75
- Нов потребител
Не се притеснявайте, след като получите заповедта за прекратяване на трудовото правоотношение ще разполагате с 2-месечен срок, за да оспорите закоността на уволнението. Така както обеснявате нещата вероятността да спечелите е много голяма. Действително КТ забранява едностранната промяна на трудовото правоотношение, но и тук такава не е налице, доколкото заеманата длъжност се определя в договора и съответно промяната може да настъпи с подписване на допълнително споразумение между страните.
- zuzolina
- Младши потребител
Блогодаря Ви zuzolina!В действителност не съм сключвала допълнително споразумение за промяна на длъжността,а само се подписах,че съм запозната с длъжностната х-ка за счетоводител.Смятам,че мога да се запозная и с още много длъжностни х-ки,но от това не произтича,че ще работя като такава.
- lori_75
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|