Здравейте! Обръщам се към вас с молба за съвет по следния въпрос:
Имам да вземам неизплатени заплати от фирма, в която съм работила за 2000 г. Водили сме дело, което е отсъдило в наша полза. Но по това време фирмата беше в несъстоятелност, а сега работи по оздравителна програма, според която задълженията ще бъдат изплащани до 2018 г и с гратисен период от 5г. Голяма част от сградите на предприятието са отдадени под наем на различни фирми и в касата на нашата влизат значими суми. Мога ли да предприема нещо за да получа парите от заплатите си, като имате предвид, че сумата е под 1000 лв и до 2018 г. те ще се обезценят съвсем, ако въобще ги изплатят. Не се опитвам да хитрувам, за да получа безплатна консултация, но моят адвокат казва, че нищо не може да се направи, а на мен не ми се иска да прежаля тези пари, за които съм работила. Извинявам се предварително за неточностите при изразяване на въпроса, но не съм юрист и не ползвам специфичната терминология. Благодаря ви за отговорите предварително!
- Дата и час: 24 Ное 2024, 16:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Имам да вземам неизплатени заплати от фирма
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Можете да предприемете необходимото
Необходимо е да предявите претенциите си спрямо фирмата, като без да бързате, но и без да оставяте нещата на саморазвитие, внесете документ, по компетентност за задължението на работодателя. Целта на Вашите действия е прекъсване на погасителни срокове, както и калкулирането на закъснителна лихва към сумата. За една година лихвата увеличава посочената от Вас сума с около 200 лв. като лихвата ще бъде винаги по-голяма от кредитните лихви.
- ivankrivanov
- Нов потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|