начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

полова дискриминация

Трудовоправни казуси
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

полова дискриминация

Мнениеот tulia » 02 Юни 2006, 14:57

Здравейте!
Пиша от години за едно издание като фрийленсър. Преди около година беше сменен заместник-главният редактор. Казаха ми, че съм била първият възможен кандидат, но собственикът искал мъж на тази позиция. Наскоро откриха ново постоянно работно място като редактор. Оказа се, че отново ще назначат мъж по изрично искане на собственика.
Знам, че де факто не разполагам с доказателства в моя полза и всичко е много теоритично, но бих ли могла да съдя фирмата за полова дискриминация?
tulia
Нов потребител

Мнениеот bulgar » 02 Юни 2006, 16:14

Daite poweche info.
Wie kandidatstwali li ste za tezi mesta ili ne. Koi wi e kazal che ste parwiqt wazmojen kandidat i moje te li da razchitate tozi chowek da swidetelstwa waw washa polza. Licata, koito sa naznachili, imat li po-wisoka kwalifikaciq ot Was?
Inache zakonat za zastita ot diskriminaciq e moderen zakon, kato s nego nasheto antidiskriminacionno zakonodatelstwo se narejda sred nai-modernite w sweta.
bulgar
Потребител

Мнениеот tulia » 02 Юни 2006, 18:10

Не съм кандидатствала, защото въобще не е обявяван конкурс. Главният редактор на изданието ме увери, че са искали да назначат мен - и първия и втория път. Но собственикът е бил твърдо против жена редактор.
Не, нямат по-висока квалификация - настоящият зам.главен редактор е още студент например.
А каква би била процедурата и какъв моят шанс? Вероятно подобно дело се точи дълго време.
Благодаря ви.
tulia
Нов потребител

Назад към Трудово право