начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Дискусии на тема съдебната власт в България

ГЛАВЕН ПРОКУРОР

Мнениеот Гост » 09 Дек 2005, 18:14

КОЛЕГИ, ЧУЛ ЛИ Е НЯКОЙ НЕЩО, КОЙ ЩЕ Е НОВИЯТ ГЛАВЕН ПРОКУРОР?
Гост

Мнениеот Гост » 09 Дек 2005, 18:20

Баба ти!
Гост

Мнениеот Гост » 09 Дек 2005, 18:26

Най-вероятно ще съм аз, но не помня дали си пуснах молбата.Ако съм забравил- жалко
Гост

Мнениеот прокурор » 09 Дек 2005, 18:44

Двама са основните кандидати за поста. И двамата са магистрати! Този ВСС няма да избере човек,предложен от политиците - това вече са го решили!
прокурор

Мнениеот Гост » 09 Дек 2005, 18:50

говори се за Лазар Груев, Борис Велчев, Пламен Панайотов, Младен Червеняков и Росен Димов.....,
Гост

Мнениеот прокурор » 09 Дек 2005, 18:57

Anonymous написа:говори се за Лазар Груев, Борис Велчев, Пламен Панайотов, Младен Червеняков и Росен Димов.....,

Действащи магистрати ще са! От изброените виждам само един такъв! Налучкахте ли името му?
прокурор

Мнениеот gega » 09 Дек 2005, 19:23

Аз залагам за Арабаджиев, а не обичам да губя! :))))
gega
Потребител

Мнениеот Mi-Lena » 09 Дек 2005, 19:53

А аз залагам за Лазар Груев, макар да се страхувам, че Росен Димов има добри шансове.
Не подценявам Арабаджиев, но той идва директно от политиката, което ще пречи на пазарлъка :lol:
Mi-Lena

Мнениеот прокурор » 09 Дек 2005, 20:11

Mi-Lena написа:А аз залагам за Лазар Груев, макар да се страхувам, че Росен Димов има добри шансове.
Не подценявам Арабаджиев, но той идва директно от политиката, което ще пречи на пазарлъка :lol:

Какво му е на Росен Димов? В Пловдив съдебната система работи така,както никъде другаде,т.е. успешно. Освен това,човека е от гилдията и знае всичко за работата ни до най-малката подробност. Прокуратурата има нужда от ръководител, който е наясно и с най-малките подробности. А иначе Груев е много читав човек,дума да няма!
прокурор

Мнениеот Mi-Lena » 09 Дек 2005, 20:31

прокурор написа: Какво му е на Росен Димов?

Ами познавам се с Лазар Груев, та затова :D Шегувам сеее!
Mi-Lena

Мнениеот gega » 09 Дек 2005, 21:07

Груев и Арабаджиев са достойни кандидатури, наистина! За Димов ще се въздържа, защото очилата му не ми харесват! Майтапя се:))))))))
gega
Потребител

Главен прокурор

Мнениеот прокурор » 09 Дек 2005, 21:27

Изобщо не е случайно,че Иван Григоров даде няколко интервюта на темата "Какъв трябва да е новия главен прокурор?". Във ВСС има 13 съдии /включително и тези от ВАС/ и почти всички са близки до Григоров. Така,че съдиите ще изберат новия главен прокурор или поне няма да е възможно това да стане без тях,ако са единни. А моята информация е,че ще излязат с единна позиция по въпроса. Самият председател на ВКС заяви,че чисто политическа кандидатура няма да бъде подкрепена. Освен това,Григоров не е най-големия фен на лявото политическо пространство,така,че .........................................
прокурор

Мнениеот gega » 09 Дек 2005, 21:44

Така че Арабаджиев е силната кандидатура, защото се ползва с доверието и на десните:))))))
gega
Потребител

Мнениеот прокурор » 09 Дек 2005, 21:55

gega написа:Така че Арабаджиев е силната кандидатура, защото се ползва с доверието и на десните:))))))

Шансовете му гравитират около 1% ! На финалната права,мисля,че ще са следовател и прокурор!
прокурор

Мнениеот gega » 09 Дек 2005, 23:44

Стискай палци да не е следовател!!!:)))
gega
Потребител

Re: Главен прокурор

Мнениеот Гост » 09 Дек 2005, 23:59

прокурор написа: Във ВСС има 13 съдии ........

Ne sa tolkova.
Гост

Мнениеот прокурор » 10 Дек 2005, 00:02

gega написа:Стискай палци да не е следовател!!!:)))

Нали се сещаш кой е следователя!
прокурор

Re: Главен прокурор

Мнениеот прокурор » 10 Дек 2005, 00:04

Anonymous написа:
прокурор написа: Във ВСС има 13 съдии ........

Ne sa tolkova.

Точно толкова са - двама по право,петима от парламентарната квота и шест от квотата на съдиите!
прокурор

Мнениеот следовател » 10 Дек 2005, 10:12

gega написа:Стискай палци да не е следовател!!!:)))

Що бе, gega? Какво им е на следователите??? Освен това, мисля, че Ангел Александров е един достоен шеф и би бил също така и достоен главен прокурор.Който го познава, ще защити моето мнение.Не мога да разбера, какво имаш против следователите?
следовател

Мнениеот Mi-Lena » 10 Дек 2005, 11:22

За да не се повтаряме за Александров - да си припомним това :

http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=11 ... D%FF%F2%E0
Mi-Lena

Следваща

Назад към Съдебна власт