- Дата и час: 24 Ное 2024, 02:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Новият Главен прокурор
|
|
Новият Главен прокурор
Все по-актуална става темата за избор на нов Гл. прокурор! Ще ми бъде интересно да дискутираме тук възможните кандидатури и шанса на всяка от тях за успех.Чакам мненията Ви.......
- мечо
Александров има шансове, защото е в добри отношения с всички и най-вече с ДПС. Минусът на Панайотов е, че през последните години като политическо лице (вкл. и зам. министър-председател) беше доста медиен, има доста хора, които не го харесват заради твърдите му позиции, което няма да се отрази твърде добре на кандидатурата му, ако бъде издигнат.
Ако процедурата се запази и избора се п рави от ВСС, както е било досега и имайки предвид съотношението на силите в сегашния ВСС, би трябвало да е човек, близък именно до НДСВ и/или ДПС.
ДПС-то много ще натискат за гл. прокурор - нали яко крадат сега и ще искат на тази важна позиция през следващите 7 години да има човек, който да е колкото се може по-толерантен към тях.
Александров е в перфектни отношения с Доган!
Ако процедурата се запази и избора се п рави от ВСС, както е било досега и имайки предвид съотношението на силите в сегашния ВСС, би трябвало да е човек, близък именно до НДСВ и/или ДПС.
ДПС-то много ще натискат за гл. прокурор - нали яко крадат сега и ще искат на тази важна позиция през следващите 7 години да има човек, който да е колкото се може по-толерантен към тях.
Александров е в перфектни отношения с Доган!
- Гост
А какво ще кажите за Татяна Дончева след като не стане кмет спокойно може да стане главен прокурор има и качества и ценз и хъс
- ivens
- Младши потребител
Anonymous написа:Милена!
Интересно ми е как действащи конституционни съдии като Славов и Груев могат да бъдат предложени за главни прокурори? Изключи ги - докато са на сегашните им мандатни длъжности не може да бъдат предложени за главни прокурори - пък и това би било понижение за тях
Уважаеми, Гост,
Какъв беше Иван Григоров преди да стане председател на ВКС?
И въобще не е понижение, а реална власт.
- Mi-Lena
Щом Никола Филчев стана главен прокурор вече всеки може да стане,като преподавател е много зле като прокурор.....е нямам преки наблядения,ако за да си главен прокурор трябва да си зъл значи той е бил човека зъл и безкомпромисен.Anonymous написа:Това е наистина интересно- Татяна Дончева Гл. прокурор!Не ми звучи сериозно, но пък в Б-я всичко е възможно
- ivens
- Младши потребител
Anonymous написа:Въпросният Пацо ми се струва твърде мекушав и определено се ласнира напоследък поне от медиите като възможен претендент....
На мен въпросният Пацо съвсем не ми се струва мекушав. Напротив, струва ми се тиха вода под повърхността на която може да има камък, а може и да е яма.
- Mi-Lena
|
|